Radni sastanak sa Županijskom razvojnom agencijom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je, na poziv ravnatelja Javne ustanove Županijske razvojne agencije Stjepana Ribića, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić održao radni sastanak sa svim djelatnicima ŽRA.
Županijska razvojna agencija od početka ovog mjeseca djeluje kao sljednik Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje čiji je prijenos prava i obveza uspješno okončan. Župan je istaknuo kako je i do sada bio zadovoljan aktivnostima koje je provodila RRA, osobito na području grada Osijeka jer su vlasničku strukturu Agencije činili Grad Osijek i Županija u jednakim udjelima. Novoosnovana Javna ustanova u vlasništvu je Osječko-baranjske županije i svoje će djelovanje intenzivirati na projekte svih jedinica lokalne samouprave kojih je u našoj županije 42.
-Općine, osobito male kojih imamo na području županije često nemaju ljudske kapacitete za pripremu i provedbu europskih projekata, ali imaju velike potencijale u svojoj prirodnoj i kulturnoj baštini. Vaša je zadaća da osluškujete, istražujete i pomažete svim gradovima i općinama, osobito onima koji nemaju svoje razvojne agencije u pripremi i provedbi projekata. Vaša dosadašnja iskustva koja ćete prenijeti i na nove djelatnike Javne ustanove su temelj za osmišljanje i provođenje kvalitetnih ideja kao što ste to radili i do sada – kazao je župan Anušić djelatnicima ŽRA na današnjem sastanku.
Ravnatelj Ribić istaknuo je kako pripremaju prijedlog okvira nove financijske perspektive 2021.-2027. gdje će biti uključeni projekti od vitalne važnosti za razvoj gospodarstva, znanosti i turizma te će iste uputiti prema nadležnom ministarstvu.
-Naša Javna ustanova u ovom trenutku provodi projekte vrijedne 40 milijuna eura, a projekti vrijedni 37 milijuna eura su nam trenutno u evaluaciji. Trenutno očekujemo akreditaciju Ministarstva te novu „Tehničku pomoć“ iz koje ćemo najvećim djelom financirati djelatnike i osnažiti naše kapacitete kako bi kontinuiranim radom na pripremi i provedbi novih projekata doprinijeli ravnomjernom razvoju naše županije – rekao je Ribić.
Javna ustanova Županijska razvojna agencija, zaključio je župan, osnažit će primat u povlačenju sredstava iz Europskih fondova na području istočne Slavonije, osobito u idućoj financijskoj perspektivi EU (2021.-2027.) kada će se ispraviti nepravda nanesena Slavoniji, Baranji i Srijemu još 2013. godine kada je Hrvatska podijeljena u samo dvije NUTS II regije. Izdvajanjem slabije razvijenog istoka Hrvatske od Grada Zagreba u zasebnu NUTS II regiju ostvarit će se preduvjeti za aktivnije povlačenje sredstava Europske unije.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit