Predavanje srednjoškolcima o prevenciji trgovine ljudima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer je u Srednjoj školi Isidora Kršnjavog održano predavanje za učenike strukovnih, ekonomskih i gimnazijskih razreda. Tema je bila “Prevencije trgovine ljudima”, a predavač Dorijan Lamot, dugogodišnji volonter Crvenog križa Našice. On je mladima pokušao približiti problem trgovanja ljudima, kako dolazi do toga, na kakve sve oglase za posao mogu naići i na što bi trebali paziti kod prijava za posao, posebno u inozemstvu. Predavanje je održano povodom Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima koji se obilježava sutra. U Hrvatskoj je, naime, u prošloj godini identificirano 29 žrtava trgovanja ljudima, 13 žrtava bile su žene, a 16 muškarci. Najveći broj žrtava mlađi je od 30 godina. Na području EU zabilježen je porast broja ljudi, posebno muškaraca, koji se radno iskorištavaju.

tekst: N.Pavlus, foto:GD CK 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit