Provala, krađa, prometne nesreće…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirano je sedam kaznenih djela od kojih policija izdvaja kazneno djelo teške krađe.

POVALIO U SKLADIŠTE
U vremenu od 27. studenog do 1. prosinca, na području Belog Manastira nepoznati počinitelj provalio je u skladište tvrtke iz koje je ukrao plinske boce. Tvrtki je nastala materijalna šteta od nekoliko stotina kuna.

PRONAĐEN TOPOVSKI PROJEKTIL
Jučer oko 11 sati, u polju kod Jasenovca, 61-godišnjak je pronašao topovski projektil call. 152 mm. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo projektil. Plicija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

UKRAO AUTOMOBIL PA GA ZAPALIO
Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je u noći s 14. na 15. siječnja, u Osijeku, 29-godišnjak počinio više kaznenih djela teške krađe, neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

PROMETNE NESREĆE NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok je u tri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka te po jedna na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca.

ALKOHOLIZIRANI VOZAČI U PROMETU
Jučer, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 2 vozača osobnog automobila koja su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, te je 1 vozač osobnog automobila odbio vađenje krvi i urina poradi utvrđivanje prisutnosti alkohola u organizmu vozača. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 12:50 sati u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 37-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,25 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
U poslijepodnevnim satima u Kućancima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila 58-godišnjak je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola od 1,37 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17.500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.
U 23:45 sati u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 40-godišnjak kod kojeg je pronađena biljna materija nalik na drogu tipa marihuana. Vozač je odbio da mu su izuzme krv i urin poradi utvrđivanja prisutnosti droga u organizmu te je uhićen. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska županija

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit