Prometne nesreće i alkoholizirani vozači

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 3 prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka, Belog Manastira i Đakova evidentirana je po 1 prometna nesreća. Jučer, 9. veljače, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 5 vozača koji su upravljali pod utjecajem alkohola i to 4 vozača osobnih automobila i 1 vozač bicikla.
Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 16,52 sati, u Belom Manastiru, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 61-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,09 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 15000, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.
U 11,31 sati, između mjesta Miholjački Poreč i Rakitovica, u prekoračenju brzine kretanja osobnim automobilom po policijskim službenicima evidentiran je 21-godišnji hrvatski državljanin iz Donjeg Miholjca. Vozač se kretao osobnim automobilom brzinom od 147 kilometra na sat, izvan naselja, gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 90 kilometara na sat. Nije se zaustavio na svjetlosne i zvučne znakove policijskih službenika već je nastavio kretanje velikom brzinom prema mjestu Donji Miholjac te je izvršio nepropisno pretjecanje 2 vozila. Vozač, 21-godišnjak je zaustavljen u Donjem Miholjcu te je utvrđeno da je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,59 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 37000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 14 negativnih prekršajnih bodova.
U 20,20 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozač se odbio alkotestirati te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

izvor: PUOBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit