Prometna policija pronašla 120 kilograma duhana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 45-godišnjak i 65-godišnjak počinili kazneno djelo nedozvoljene trgovine. U subotu, 23. siječnja, oko 16 sati, u blizini mjesta Darda, u prometu je zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 65-godišnjak, a kao suvozač nalazio se 45-godišnjak. Pregledom vozila policijski službenici Postaje prometne policije Osijek pronašli su i oduzeli oko 120 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica „Ministarstva financija Republike Hrvatske“.

PROMETNE NESREĆE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće na području Osijeka i Belog Manastira koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U vremenu od 22. do 24. siječnja na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 20 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola: 15 vozača osobnog automobila i 5 vozača bicikla. U navedenom razdoblju,  osim alkohola evidentirano je još 209 prekršaja od čega 82 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 29 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 76 ostalih prekršaja.
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u subotu, 23. siječnja, u 23:15 sati, u Batini, kada je u prometu zaustavljen vozač bicikla, 41-godišnjak iz Batine. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,16 grama po kilogramu.
U subotu, 23. siječnja, u 15 sati, u Budimcima, dogodila se prometna nesreća. Vozač osobnog automobila, 56-godišnjak iz Budimaca uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,26 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 41.500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.
Istog dana, u 22:35 sati u Osijeku, u Drinskoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je 19-godišnjak iz Aljmaša koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je već jednom pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
U nedjelju, 24. siječnja, u 18 sati, u Kneževim Vinogradima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 54-godišnjakinja iz Kneževih Vinograda upravljala osobnim automobilom te uslijed neprilagođene brzine kretanja sletjela sa kolnika. Vozačici je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,66 grama po kilogramu te je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21.500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: arhiva RN

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit