Prisegnuli novi članovi Viteškog Reda Templara

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageU crkvici sv. Martina jučer je održana ceremonija primanja članova u Viteški Red Templara. Svečanu ceremoniju, u nazočnosti vitezova templara, predvodili su predstavnici Komturata Zagreb. Novi članovi Viteškog Reda Templara svečano su prisegnuli na Bibliju, a nakon svečane ceremonije, održana je i sveta misa koju je služio fra Ivan Bošnjak iz župne crkve sv. Antuna Padovanskog.

Novi članovi Reda dobili su postulanski staž, kako templari nazivaju svoj početni status, koji može trajati najmanje šest mjeseci, a najviše dvije godine, a potom se uzdiže u rang viteza. Glavni cilj Reda širenje je ekumenzima među kršćanskim, ali i ostalim religijama, humanitarno djelovanje te demistifikacija Templara. Želja je templara označiti sve lokalitete s dokazanim templarskim porijeklom, među kojima je i naše područje. Inicijativa o tome već je prosijeđena Ministarstvu kulture.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit