Knjiga Stjepana Tomaša i izložba stripova Dubravka Matakovića

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageHrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice i Knjižnica Osnovne škole Josipa Juraja Strossmayera Đurđenovac, povodom Dana škole, organizirali su danas predstavljanje knjige pisca Stjepana Tomaša. Tomaš, porijeklom Đurđenovčanin, gostovao je u Osnovnoj školi Josipa Juraja Strossmayera, a nakon toga je u prostorijama Općine Đurđenovac, u nazočnosti predsjednika Općinskog vijeća Hrvoja Topalovića, načelnika Ivice Drenskog i ravnatelja škole Stanka Markotića, najboljim učenicima osmih razreda podijelio i potpisivao svoju najnoviju knjigu "Gudački kvartet iz Bostona".

Naglasio je kako mu je posebno drago što se Općina, iako u ne baš dobroj financijskoj situaciji, odlučila odvojiti određena sredstva za njegovu knjigu i na taj način nagraditi učenike. Učenicima je čestitao na postignutim rezultatima te ih ukratko upoznao sa svojim knjigama, temama o kojima piše i razlozima zašto tako često spominje svoj zavičaj u koji se rado vraća kad god za to ima priliku. Na kraju je pozvao učenike koji imaju smisla za pisanje da i sami razmisle o pisanju i stvaranju književnih djela.
ImageU nastavku programa, u izložbenom salonu hotela Park u Našicama otvorena izložba stripova Dubravka Matakovića. Iako najavljen, Mataković nije bio nazočan otvorenju izložbe zbog spriječenosti poslovnim obvezama, te je izložbu otvorila ravnateljica Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice Blaža Pavlović – Radmanović. Obraćajući se nazočnima, posebno je zahvalila članovima udruge mladih KLAN koji u svom programu imaju i radionice s temom stripa. Otvorenju izložbe nazočan je bio i pisac Stjepan Tomaš za čiju je knjigu "Gudački kvartet iz Bostona" ilustracije radio upravo Dubravko Mataković. Izložba stripova Dubravka Matakovića bit će postavljena do 31. kolovoza.
 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit