Prijavljen za zločin protiv civilnog stanovništva iz 1992. godine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je četrnaest kaznenih djela od kojih iz PU osječko baranjske izdvajaju kaznena djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i teška krađa.

PRIJAVLJEN ZA ZLOČIN PROTIV CIVILNOG STANOVNIŠTVA IZ 1992. GODINE
Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske su, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, 21. srpnja, dovršili kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz članka 120. OKZ RH.
Osnovano se sumnja da je osumnjičeni u svibnju 1992. u Orašju, tada kao 24-godišnji pripadnik Hrvatskog vijeća obrane, grubo fizički i psihički zlostavljao dvoje civila izlažući ih intenzivnoj boli, patnji i poniženjima, a protivno pravilima međunarodnog ratnog i humanitarnog običajnog prava kršeći odredbe Ženevske konvencije o postupanju s građanskim osobama.
Osumnjičeni je jučer, 20. srpnja, uhićen na području Vukovarsko-srijemske županije, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja je danas 21. srpnja, predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela “Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“.

UKRAO VISOKOTLAČNE PERAČE
U noći s 19. na 20. srpnja, u Novakima Bizovačkim, nepoznati počinitelj ukrao je dva visokotlačna motorna perača iz dvorišta 54- godišnjeg hrvatskog državljanina.
Vlasniku je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 10 000 kuna.
Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

IZ AUTOMOBILA UKRAO NOVAC I DOKUMENTE
Jučer, 20. srpnja, u Našicama, nepoznati počinitelj ukrao je novčanik s novcem i dokumentima iz parkiranog automobila 66- godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 2 000 kuna.

PROMETNE NESREĆE I ALKOHOLIZIRANI VOZAČI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 7 prometnih nesreća.
U jednoj prometnoj nesreći 1 osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a 6 prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.
Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća, a po jedna prometna nesreća dogodila se na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca.
Jučer, 20. srpnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 2 vozača osobnog automobila koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.
Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 20,35 sati, u Dardi, kada je u nadzoru zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 50- godišnji hrvatski državljanin iz Kućanaca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,04 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna od 15 000 kuna, izricanje zaštitne mjere u trajanju od 3 mjeseca te će se vozaču upisati 4 negativna prekršajna boda.

Izvor: PU osječko baranjske županije

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit