Prezentiran nacrt Razvojne strategije Grada Našica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer je u gradskoj vijećnici održana prezentacija nacrta Razvojne strategije Grada Našica. Razvojna strategija u svojoj je završnoj fazi, a na radionici je prezentiran finalni nacrt s obuhvaćenim razvojnim ciljevima, prioritetima i mjerama za njihovo ostvarivanje. Sljedeći korak je priprema implementacije predviđenih mjera u razdoblju do 2030. godine. Realizacija predloženih mjera put je do ostvarenja strateških ciljeva koji obuhvaćaju razvoj gospodarstva kroz aktivnu ponudu investicijskih prilika, strategija efikasne i transparentne Gradske uprave, unaprjeđenje kvalitete života do razine koja privlači nove stanovnike, osiguravanje održivosti Grada i poboljšanje percepcije Grada Našica u okvirima RH. Mjere će se provoditi od strane ključnih dionika pojedinog područja razvoja, a realizacija istih rezultirat će društvenim, gospodarskim, infrastrukturnim i demografskim razvojem Grada. Gradonačelnik Krešimir Kašuba zadovoljan je istaknutim rješenjima, no rekao je da za sve promjene treba vremena.

-Nakon provedenih istraživanja u sklopu Razvojne strategije Grada Našica došli smo do faze prezentacije prvotnih rješenja te ideja za implementaciju istih. Bit će to opsežan posao koji će donijeti uistinu vidljive pomake u razvoju Grada Našica, no za sve treba vremena. Građani su nestrpljivi, žele promjene odmah, no svaki novi projekt zahtjeva dobru pripremu, dokumentaciju i naravno realizaciju  – rekao je gradonačelnik.

Od rezultata iz I. faze Razvojne strategije svakako treba izdvojiti statistiku koja pokazuje da je 59% građana zadovoljno kvalitetom života u Gradu Našicama te samom sigurnošću života. Izraženi postotak natprosječan je udio, ako gledamo na razini Republike Hrvatske – priopćili su iz Grada.

izvor: Grad Našice

 

 

 

 

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit