Preventivni pregledi hrvatskih branitelja u OŽB Našice nastavljeni unatoč pandemiji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U posljednje tri godine u bolnicama se provode sistematski pregledi branitelja zahvaljujući Ministarstvu hrvatskih branitelja i Ministarstvu zdravstva. Do sada je u Općoj županijskoj bolnici Našice pregledano gotovo 2500 branitelja, pregledi su nastavljeni, unatoč Covid pandemiji – izvijestio je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić i zahvalio svim liječnicima i ostalim zaposlenicima, koji uz svoje redovne zadatke,uspiju obaviti i ovaj plemeniti posao. Posebnu zahvalu ravnatelj je uputio koordinatorici za preglede branitelja dr Ljiljani Hodak – sudionici Domovinskog rata s činom poručnice.
Pregledi obuhvaćaju dijagnostičku obradu te specijalističke preglede, a svrha je rano otkrivanje i eventualna dodatna dijagnostika, kao i liječenje raznih malignih, kardiovaskularnih te ostalih bolesti koje predstavljaju ugrozu za populaciju branitelja. Činjenica je da 7-10 branitelja umire svakodnevno, a prosječna životna dob hrvatskih branitelja je tek oko 50 godina. Tu činjenicu nikako ne smijemo zanemariti i s pregledima svakako treba nastaviti – istaknuo je dr. Šimić. Napomenuo je kako su pravovremenim preventivnim pregledima spašeni mnogi životi te je sačuvana kvaliteta života naših branitelja i njihovih obitelji. Vrijedno je napomenuti i to, da je prema Ministarstvu hrvatskih branitelja nominiran projekt vrijedan oko 950 tisuća kuna, a vezan je uz prilagodbe koje omogućavaju lakše kretanje po bolnici slijepih i slabovidnih te gluhih i nagluhih osoba. Opća županijska bolnica Našice je i do sada vodila računa o osobama s invalidnošću te je jedna od malobrojnih u kojoj su ukinute sve barijere za kretanje, postavljena dizala i platforme, prilagođeni sanitarni čvorovi te je svaki dio bolnice dostupan pacijentu neovisno o stupnju tjelesnog oštećenja.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit