Premijerno prikazan dokumentarni film “Prosinački memento”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Uoči 30. obljetnice Međunarodnog priznanja RH, večeras je u Domu kulture u Našicama u organizaciji udruge HVIDR-a Našice, a pod pokroviteljstvom Grada Našica, Općine Podgorač i tvrtke NEXE d.d. premijerno prikazan film “Prosinački memento”, autora Dine Mataza iz Orahovice. Film govori o akcijama koje su se provodile na Orahovačkom području, posebice u okolici sela Kokočak na papučkom gorju, gdje su u prosincu 1991. tri hrvatska branitelja na žalost izgubila svoje živote: Momir Krmpotić, Milan Puhanić i Branko Jaklić. Glavni protagonisti filma njihovi su preživjeli suborci koji su prepričali što se događalo tih hladnih prosinačkih dana ’91. godine te njihovi roditelji i članovi obitelji. U ime organizatora, sve nazočne je na početku pozdravio Miroslav Ranogajec, koji je ukratko ispričao kako je došlo do ideje i realizacije ovog vrijednog projekta, a nazočnima se obratio i sam autor Dino Mataz koji je nešto rekao o samom nastanku filma. Pozdravne riječi uputio je i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, istaknuvši kako je izuzetno značajno, posebice za mlade ljude i buduće naraštaje, prikazivati ovakve dokumentarne materijale koji svjedoče o ogromnoj žrtvi koja je utkana u temelje neovisne i suverene RH u kojoj danas živimo. Premijernom prikazivanju filma uz brojne članove HVIDR-ae, hrvatske branitelje i članove obitelji poginulih i preminulih branitelja, nazočni su bili i zamjenik Župana Josip Miletić i župnik i gvardijan franjevačkog samostana u Našicama fra Petar Cvekan. Prije same projekcije filma članovima obitelji poginulih hrvatskih branitelja gradonačelnik Krešimir Kašuba i predsjednik HVIDR-ae Našice Miroslav Ranogajec uručili su prigodne ilustracije autora Nenada Barinića iz Vukovara. Film “Prosinački memento” svi zainteresirani mogu pogledati na You Tubeu.

Tekst i foto: Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit