Prekršaji u prometu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U razdoblju od 9. do 11. listopada na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 48 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 37 vozača osobnog automobila i 11 vozača bicikla. Osim alkohola, evidentirano je još 238 prekršaja: 106 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 23 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 6 upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača, 1 odbijanje na prisutnost alkohola u krvi vozača i 72 ostalih prekršaja.
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 11. listopada, 9,50 sati, u Belom Manastiru, kada je u prometu zaustavljen biciklist, 56-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,72 grama po kilogramu.
Od prometnih nesreća izdvajamo onu na našem području. U nedjelju, u 01,00 sati, u Donjoj Motičini, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. 23-godišnji hrvatski državljanin iz Donje Motičine, upravljao je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, a uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s kolnika i nije koristio sigurnosni pojas. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,01 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 44 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

izvor:PUOBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit