Predstavnici domaćih turističkih agencija u posjetu našoj županiji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U cilju rasta organiziranih turističkih dolazaka u Slavoniju, jačanja lokalnog gospodarstva i osnaživanja Slavonije na turističkoj slici Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica u suradnji s klasterom Slavonija organizirala je studijsko putovanje za domaće agencije koje u svojoj ponudi već nude Slavoniju, kao i za one koje ju do sada nisu imali. U sklopu putovanja organizirana je i radionica namijenjena povezivanju sudionika putovanja s lokalnim turističkim agencijama s područja pet slavonskih županija koje se dominantno bave plasiranjem lokalne turističke ponude, a radionici je nazočio i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

– Osječko-baranjska županija u posljednje četiri godine ulaže velike napore u razvoj turizma na našem području, a jedan od koraka u tom smjeru svakako je upoznavanje turističkih agencija sa svim eno i gastro sadržajima koje nudimo. Nadam se da će oni s ovog studijskog putovanja otići puni lijepih uspomena koje će biti najbolja pozivnica svim budućim turistima za dolazak u Baranju i Osječko-baranjsku županiju. Veseli nas činjenica da i brojke pokazuju trend porasta broja noćenja i dolazaka, a iako je pandemija koronavirusa poremetila planove u turizmu, mi nastavljamo sa snažnim ulaganjima u sadržaje, ponudu i turističku infrastrukturu zahvaljujući kojima ćemo se pozicionirati kao lider kontinentalnog turizma u Hrvatskoj – kazao je župan Anušić i dodao da je pandemija koronavirusa prilika za dodatno osnaživanje turističkih potencijala.

– Pandemija koronavirusa pokazala nam je da se ljudi sve viče odmiču od masovnog turizma i da turizam više nisu samo sunce i more. Turisti su danas željni mira, prirode i svojevrsne odvojenosti što je naša velika prednost koje smo svjesni pa sve više ulažemo upravo u takve sadržaje na području naše županije. To ćemo nastaviti činiti i u budućnosti različitim programima i mjerama kojima ćemo podupirati stvaranje infrastrukturnih sadržaja i poljoprivrednih gospodarstava koja će nuditi ono najbolje što imamo – domaću hranu i izvrsna vina – zaključio je župan.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit