Predstavljeni novi igrači i sportski direktor

Facebook
Twitter
Pinterest
Trećeplasirana momčad proteklog prvenstva Rukometni Klub NEXE dodatno je pojačao redove ovoga ljeta. Zbog toga je održana konferencija za novinare na kojem su ugovore potpisali Vedran Abramović, koji je prošle sezone igrao u redovima francuskog Sain cyr Toursa, Domagoj Kuže (Vinkovci), te Franjo Lelić, koji je proteklih godina branio boje uglednog slovenskog prvoligaša Gold club Kozina. Ovo je dokaz kako našički prvoligaš želi podići organizaciju priznatog rukometnog stručnjaka Zdenka Kordija na mjesto sportskog direktora. Inače konferencija i potpisivanje ugovora protekli su u izuzetno lijepom ozračju, a nazočni su, osim detalja o igračkim pojačanjima, upoznati s planom priprema i svime što našičke rukometaše očekuje u borbi na tri fronte – domaćem prvenstvu, Kupu i igranju u EHF-a. Posebice je naglasak stavljen na nastup u Europi, što je za mali grad Našice povijesni događaj.

Europa stiže u Našice
Predsjednik kluba Darko Mikičić ustvrdio je kako je procjena da će ovi igrači te ustoličenje sportskog direktora biti od iznimnog značaja za rad kluba. Posebice se to odnosi na funkciju sportskog direktora, koja je dodijeljena bivšem izborniku ženske rukometne reprezentacije, te treneru nekoliko uglednih hrvatskih prvoligaša, između ostaloga i koprivničke Podravke, koji bi trebao ostvariti neke od ciljeva rukometaša NEXE-a. Dopredsjednik Josip Ergović, inače predstavnik sponzora NEXE grupe, koji je najviše pridonio dolasku igrača i sportskog direktora, nije krio zadovoljstvo do sada učinjenim.
– Sva trojica su poznati igrači i definitivno su naša pojačanja. Sada na svakoj poziciji imamo po dva visoko kvalitetna igrača, što je za natjecanja koja nas očekuje prijeko potrebno. Mislim da je EHF prvo natjecanje u povijesti u kojem će Našičani vidjeti kvalitetne klubove iz Europe. Nadamo se da nećemo igrat prva dva kola, da ćemo biti na listi nositelja i da ćemo igrati u trećem kolu. Što se tiče prvenstva znamo da će biti teško obraniti treće mjesto, sada ćemo svugdje biti atraktivan klub kojeg svi žele pobijediti. Inače moram reći da igrači u Našice vole doći, pokazali smo da je mala sredina sposobna uspostaviti dobre odnose sa svakim pa i ovim novim igračima. Od početka priprema (23. srpnja) imamo sve organizirano, sada je na struci i igračima da pokažu svoje – rekao je Ergović.

O radu i onom što očekuje NEXE u sljedećoj sezoni sportski direktor Zdenko Kordi kaže: – Do suradnje s rukometnim klubom Nexe došlo je u jednom direktnom i nevezanom razgovoru s gospodinom Ergovićem. Zaključili smo što bi trebalo u idućem razdoblju učiniti kako bi se ovo do čega se došlo zadržalo, ali i pojačalo u pozitivnom smislu. Znam da je posla mnogo i da je prioritet stvoriti uvjete treneru prve momčadi kako bi se oni digli na višu razinu – od „skautinga“ igrača, suparnika, igrača koji su nam interesantni do turnira i drugo. Veliki zadatak nam je podići i organizaciju rada omladinskog pogona. RK NEXE želi stvoriti sustav koji jamči kontinuitet domaćih igrača, proizvodnju igrača i mogućnost bavljenje rukometom u Našicama. Što se tiče dolaska Abramovića, Kužea i Lelića, to je samo nadogradnja na postojeću momčad, jer u odnosu na prošlu sezonu Klub nitko nije napustio. Ovo je iskorak u smislu dovođenja pojačanja da se kadar popuni i osnaži tako da na svakom mjestu imamo dva podjednaka igrača. Igramo na tri fronta, želimo ponoviti uspjeh na državnom prvenstvu, ostvariti napredak u domaćem Kupu, a što se tiče Europe to je novi izazov na koji igrači različito reagiraju. Sve to iziskuje mnogo utakmica, bit će jak ritam i treba imati dovoljno igrača. Pripreme su već osmišljene, imat ćemo niz kvalitetnih utakmica s različitim suparnicima koji igraju različite sustave. Sve u cilju brušenja forme za nadolazeće prvenstvo, ističe novi sportski direktor Kordi.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit