Predstavljena monografija “Brezik Našički”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Večeras je u Breziku u konobi Ždrilo predstavljena monografija grupe autora “Brezik Našički”. Monografija je posvećena 100. obljetnici doseljenja Dalmatinaca i Ličana na pustaru Brezig – danas Brezik Našički, a sastoji se od pet tematskih cjelina. Knjiga donosi povijesni prikaz naselja i naseljavanja, zavičajna obilježja doseljenika, prirodno – društvene značajke, arheološke i etnografske vrijednosti te značajnije događaje vezane za ovo naselje. Na početku predstavljanja brojne mještane i ugledne goste pozdravila je urednica monografije prof. Silvija Lučevnjak, ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice koja je ukratko ispričala kako je nastala monografija. Predstavljanju su bili nazočni i ostali članovi uredništva Franjo Baričević predsjednik Vijeća mjesnog odbora Brezik, prof. Štefica Rončević i prof. Nada Tomašević te lektorica prof. Marija Pepelko, koji su također govorili o nastanku ove vrijedne knjige. Ulomke iz knjige čitale su Antonija i Monika Vulić. Autorima i svima koji su radili na ovoj knjizi čestitali su predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba i  fra Franjo Tomašević. Večerašnjem predstavljanju monografije nazočni su bili i dopredsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Stjepan Pintarić te pročelnik Gradske uprave za financije i proračun Franjo Vladika. Nakladnik je PDF obrt za grafičke djelatnosti uz sunakladnike Mjesni odbor Brezik i Udruga za hrvatsku povjesnicu Našice. Naklada prvog izdanja je 500 primjeraka.

Tekst i foto: Danko Justić

 

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit