Predstavljena knjiga “Bore”

Facebook
Twitter
Pinterest
U Duhovnom centru Emaus sinoć je održano predstavljanje knjige naše sugrađanke Milke Matijević "Bore". Profesorica Matijević, umirovljena je profesorica Hrvatskog jezika, a zbog svoje poodmakle dobi nije mogla osobno nazočiti predstavljanju svoje knjige. Stoga je autoricu i knjigu predstavila glavna i odgovorna urednica izdanja Blaža Pavlović Radmanović. Kako je rekla, dio je to edicije Zavičajne zbirke i zato je posebno važna i za Hrvatsku narodnu knjižnicu i čitaonicu Našice.

O autorici je govorila i lektorica te recenzentica njene knjige prof. Marija Pepelko. Zahvalila joj je na prve pouke ali i na njenoj potrebi da ostavi nešto za buduće naraštaje. Iako naslov Bore asocira na starost, ova knjiga odiše mladošću, puna je mladenačkih preokupacija, sukoba generacija, životne grubosti, staračke patnje i trpljenja. Na početku knjige nalazi se "Molitva starih osoba" koju je na predstavljanju pročitao prof. Marijan Bakač. Ilustracije naslovnice i odslovnice izradili su učenici našičke srednje škole Filip Hajek i Tadija Ivanković, a knjiga je tiskana u 500 primjeraka i može se nabaviti u Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici Našice po cijeni od 40 kuna.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit