Predstavljena knjiga Dragoljuba Siljanoskog

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Našicama je sinoć predstavljena knjiga Dragoljuba Siljanoskog “Makedonija tako daleka, a tako bliska”. Brojne posjetitelje pozdravila je urednica knjige Silvija Lučevnjak. O knjizi je autor Dragoljub Siljanoski rekao da je nastala kao rezultat njegovog dugogodišnjeg istraživačkog rada i izložbi. Svojevrsna je to zbirka razglednica iz Makedonije, koje je autor već prikazao na mnogim izložbama. U knjizi je prikazano i lice i naličje razglednica, jer autoru nije bila želja samo predstaviti Makedoniju, odnosno njena naselja, prirodne ljepote i kulturno-povijesne spomenike na licu razglednice, nego i otkriti tko su ljudi koji su slali razglednice, a tko oni koji su ih primali. Autora i goste pozdravili su  velepolanik Makedonije dr. Milaim Fetai, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, načelnik samostalnog sektora za nacionalne manjine u ministarstvu Nandor Čapo, zamjenik predsjednika Zajednice Makedonaca u RH Boris Trajanovski, predstavnica Makedonske nacionalne manjine za grad Osijek Jagoda Cvetičanin-Trenska, saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj i članica Savjeta za nacionalne manjine pri Vladi RH Branka Baksa. Knjiga je objavljena uz financijsku potporu Savjeta za nacionalne manjine RH. U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici i profesori OGŠ Kontesa Dora Našice te Pjevačka skupina “Vardarke” članice Makedonskog kulturnog društva Braća Miladinovci iz Osijeka.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit