Predstavljanje Slovačke i studija slovačkoga jezika u Srednjoj školi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Srednju školu Isidora Kršnjavoga u Našicama jučer je posjetio veleposlanik Republike Slovačke u Zagrebu Nj. E. Peter Susko, u pratnji predavača s Odsjeka za slovakistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Martina Machate i Ivane Čagalj. Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Željka Filjka, posjetitelji su predstavili Slovačku i mogućnosti koje pruža poznavanje slovačkoga jezika. Veleposlanik Peter Susko predstavio je Slovačku kao zemlju prirodnih ljepota i bogate tradicije, ali i kao mjesto aktivnog odmora i modernih pogodnosti, inovativnih ideja i vrhunske gastronomije. Ovom prilikom srednjoškolci su imali mogućnost upoznati slovačku virtualnu stvarnost putem virtualnog turističkog vodiča. Predavači Odsjeka za slovakistiku Sveučilišta u Zagrebu predstavili su mogućnosti studija slovačkog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu. S obzirom na to da u svome djelovanju skrbi o slovačkom školstvu u Hrvatskoj, Slovački centar za kulturu Našice pružio je podršku u pripremi gostovanja u Našicama, a nazočne su bile i  djelatnice Saveza Slovaka u RH.

izvor: SCK Našice

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit