Održan nadbiskupijski susret djelatnika u stranačkom i političkom životu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U dvorani biskupa Strossmayera na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu jučer je održan  Nadbiskupijski susret djelatnika u stranačkom i političkom životu. Tema susreta bila je „Strateški projekti za razvoj Slavonije, Baranje i Zapadnoga Srijema“. Ovakvi susreti održavaju se od 2003. godine, a zadnjih nekoliko godina nisu bili održani zbog pandemije koronavirusa. Među brojnim okupljenima bili su državni tajnici, saborski zastupnici, župani, zamjenici župana, gradonačelnici, općinski načelnici i načelnice, županijski i gradski vijećnici te drugi dužnosnici, a susretu je u ime Osječko-baranjske županije nazočio zamjenik župana Mato Lukić.

– Godišnji susret djelatnika u političkom i stranačkom životu u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji prilika je za susret predstavnika općina, gradova i županija s istoka Hrvatske s đakovačko-osječkim nadbiskupom i metropolitom Đurom Hranićem na kojem razmjenjujemo iskustva, projekte i vizije razvoja svog kraja s ciljem podizanja kvalitete života naših sugrađana. U posljednjih 5 godina, Osječko-baranjska županija uvela je niz mjera i potpora, te pokrenula brojne vrijedne projekte na području obrazovanja, poljoprivrede, infrastrukturnih ulaganja, prije svega mislim na nedavno otvoreni Regionalni distribucijski centar OBŽ za voće i povrće, zatim na poticaje mladim poljoprivrednicima i proizvođačima, kao i na sufinanciranje stambenih kredita – kazao je Lukić.

Okupljenima se obratio i nadbiskup i metropolit Đakovačko-osječke nadbiskupije Đuro Hranić koji je naglasio kako je cilj ovakvih susreta promicanje zajedničke suradnje svih dionika društvenog i političkog života, općem dobru.

– Vjerujem da ovakvi susreti pridonose kulturi dijaloga, uzajamnog slušanja i otvorenosti za postizanje određenog konsenzusa, a sve na dobrobit drage nam Slavonije. Najvažnije pitanje s kojim se ovdje susrećemo je demografsko pitanje oko kojeg moramo uključiti relevantne stručnjake te mladima pomoći nizom mjera podrške. Uz demografiju, ovogodišnja nam tema pokazuje da bi strateški projekti trebali biti naslonjeni na prirodna bogatstva, a to su plodno tlo, šume, rijeke, termalne vode i projekti koji omogućuju daljnji demografski razvoj – istaknuo je nadbiskup Hranić.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit