Predstavljamo: Vampire Weekend

Facebook
Twitter
Pinterest
Image Vampire Weekend je skupina prijatelja koji dolaze iz New Yorka, a osim zanimljivog imena, sviraju i vrlo neobičnu glazbu koju zovu Upper West Side So. Dečki su svirali godinu dana u podrumu roditeljske kuće, kada su pjesme stavili na svoju MySpace stranicu. Tamo su ih poslušali skauti diskografskih kuća, ponudili im ugovor za izdavanje ploče i od tada je svijet bogatih i slavnih pred njima.
Njihova pjesma 'Cape Cod Kwassa Kwassa' koja je i prije izlaska debi albuma ušla u Rolling Stoneov izbor 100 najboljih pjesmama 2007. mogla se poslušati jedino na njihovoj stranici. Krajem listopada iste godine predstavili su se singlom 'Mansard Roof'. Istoimeni album sastava ‘Vampire Weekend’ u prodaji se našao 29. siječnja, dok je singl 'A-Punk' predstavljen 25. veljače 2008. godine. Novi album sniman je na velikom broju lokacija kao što su stanovi i štale, dok je produkcija obavljena u Bruklinu u studiju ‘Tree Fort’.

‘Veliki dio albuma snimali smo na raznim lokacijama. U podrumu jednog našeg prijatelja imali smo odličan zvuk gdje smo snimili bubnjeve, puno pjesama snimili smo u stanovima članova benda. Jednu pjesmu smo čak snimili u štali pošto su bubnjevi imali taj fantastičan eho koji nam je bio potreban’, izjavio je pjevač sastava ‘Vampire Weekend’ Ezra Kening. Produkcija albuma povjerena je klavijaturisti benda Batmangli Rostam, dok su mu pomoć pružali vlasnici studija ‘Tree Fort’ koji su imali ulogu inženjera zvuka.
Nakon preslušavanja te zanimljive fuzije ska, post-punka, klasične glazbe i afro-beatova možemo bez zadrške reći kako se radi o dosada najsvježijem izdanju tekuće godine.
Vampire Weekend su Ezra Koenig (guitra, vokal), Rostam Batmanglij (klavijature), Chris Tomson (bubnjevi) i Chris Baio (bas).

Popis pjesama s albuma ‘Vampire Weekend’:
Mansard Roof
Oxford Comma
A-Punk
Cape Cod Kwassa Kwassa
M79
Campus
Bryn
One
I Stand Corrected
Walcott
The Kids Don’t Stand A Chance

www.vampireweekend.com

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit