Predstava za srednjoškolce

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U organizaciji Županijskog savjeta mladih Osječko-baranjske županije, a povodom Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, danas je u Domu kulture Našice organizirana predstava za srednjoškolce. Predstavu su izveli glumci Gradskog kazališta Beli Manastir koje se dočekali predsjednik Savjeta mladih Grada Našica Goran Konjetić te predstavnici Odjela prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske županije. Predstava počinje stvarnim izvješćima o užasnim primjerima vršnjačkog nasilja u našoj zemlji, od koji su neki, nažalost, poput Luke Ritza završili smrću. Tema predstave je 17–ogodišnja gimnazijalka koja se doselila u novi grad, a školske kolegice zagorčaju joj život. Djevojku najprije maltretiraju na emotivno–psihičkoj razini, potom putem društvenih mreža preko kojih se očituje internetsko nasilje. Kulminacija vršnjačkog nasilja dovodi do fizičkog sukoba i žrtva u očaju želi počiniti samoubojstvo. Priča ima snažnu poruku i sretan završetak te prikaz stvarnog stanja mladih po pitanju vršnjačkog nasilja u Republici Hrvatskoj temeljenog na istraživanjima.

redakcijsko izvješće

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit