Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Našicama, D.Motičini i Feričancima

Predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović u Našicama su dočekali građani ispred dvorca Pejačević, u kojem se predsjednica sastala s gradonačelnikom Josipom Miletićem, predsjednikom Vijeća Stjepanom Pintarićem i ostalim predstavnicima Grada Našica. U prigodnom programu upriličenom za predsjednicu i njezinu pratnju u kojoj su bili pomoćnik ministra graditeljstva Zdravko Vukić, dožupan Goran Ivanović, županijski i gradski vijećnici te ostali dužnosnici, nastupili su HKD Lisinski i Tamburaški orkestar i solisti Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” Našice. Predsjednica je zahvalila gradonačelniku i građanima na dočeku i programu u dvorcu Pejačević te istaknula da je njezin cilj ostvariti pretpostavke za razvoj turizma, poljoprivrede i gospodarstva te za dobro plaćene poslove koji će građanima omogućiti ostanak u Hrvatskoj.
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je i Rukometni klub “Nexe” Našice i Školu rukometa u Osnovnoj školi kralja Tomislava gdje su ju dočekali ravnateljica škole Vlatka Zahirović, predsjednik RK Nexe Josip Ergović te igrači i članovi Uprave. Za uspomenu na ovaj susret, kapetan i dokapetan Marko Mrđenović i Saša Barišić Jaman predsjednici su uručili prigodne darove.

Nakon Našica, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je općinu Donja Motičina gdje se sastala s čelnicima Općine predvođenim općinskim načelnikom Željkom Kovačevićem i predsjednicom Vijeća Ružicom Mikičić te brojnim građanima. Načelnik Kovačević predsjednicu je upoznao s poviješću Donje Motičine, doprinosom Motičana u Domovinskom ratu i stvaranju Hrvatske te aktualnim projektima. Članovi HKD “Izvor” predsjednicu su toliko oduševili svojim nastupom da je s njima zapjevala i zaplesala. Zahvalila je svima na iznimno toplom dočeku te poručila da će poduprijeti općinske projekte.

Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović u Feričancima, u Starom podrumu, dočekali su predstavnici Općine – predsjednik Općinskog vijeća Marin Benić i pročelnik Ivan Matulić, koji je predsjednici poželio dobrodošlicu u ime građana i općinskog načelnika Marka Kneževića te vinari Osječko-baranjske županije, u ime kojih je predsjednici dobrodošlicu poželio predsjednik Uprave Nexe grupe Ivan Ergović sa suradnicima. Ivan Ergović i Luka Vrga – direktor prodaje i marketinga Feravina predsjednicu su upoznali s proizvodnjom vina i proveli ju kroz vinski podrum. Nakon posjeta Starom podrumu, predsjednica je s pratnjom otišla na sastanak s vinarima koji je bio zatvoren za javnost. Predsjednik uprave Nexe grupe Ivan Ergović izjavio je kako će s predsjednicom razmotriti mogućnosti unaprjeđenja vinarstva te suzbijanja crnog tržišta koje je istaknuo kao najveći problem vinara.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest