Predavanje o Domovinskom ratu u vojarni Našice – Projekt “Da se ne zaboravi”

Facebook
Twitter
Pinterest

Udruga branitelja Domovinskog rata KVIN – podružnica Donji Miholjac danas je u vojarni “Našice” organizirala predavanje o Domovinskom ratu za učenike Osnovne škole Dore Pejačević. Edukativni projekt “Da se ne zaboravi” počeo je prije sedam godina, a njegov cilj je očuvati dignitet Domovinskog rata, promicati istinu o događajima i tijeku Domovinskog rata te mogućnostima integracije branitelja u rad civilnog društva. Nakon uvodnog predavanja o zbivanjima prije i na početku rata kojima je izvršena agresija na Hrvatsku te operacijama oslobađanja teritorija, učenici su u okviru terenske nastave posjetili  Voćin i Četekovac. Obišli su mjesta masovnih zločina, a o događajima iz 1991. govorili su im predavači i preživjeli branitelji. Učenici i branitelji posjetili su i grobno mjesto prvog poginulog policajca s našeg područja Stjepana Mlakara. U dvorištu vojarne postavljena je izložba vojne opreme i naoružanja, a učenici su za uspomenu dobila majice s natpisom projekta “Da se ne zaboravi”. Darovi su sufinancirani iz projekta i proračuna Grada Našica. U ime Grada Našica, učenike i predavače pozdravio je predsjednik Gradskog savjeta mladih Goran Konjetić. Današnji predavači bili su tajnik i počasni član Udruge KVIN Ivica Kovačević i Nikola Masnikosa, umirovljeni general Mirko Horvatin iz Udruge specijalne policije “Orao” Našice – Orahovica i preživjeli logoraš i branitelj Darko Božičković.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit