Povodom Vinceva za vikend pojačane mjere u prometu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Policijska uprava osječko-baranjska  za vikend je najavila pojačane mjere u prometu. Naime, sutrašnji blagdan svetog Vinka,  u Hrvatskoj ima dugu tradiciju jer na taj dan brojni obožavatelji odlaze u svoje vinograde, gdje sudjelovanjem u raznim tradicionalnim obredima ispijanjem vina, daju na važnosti obilježavanju te tradicije. Iz iskustva prethodnih godina evidentno je – ističu u PU  da je povodom tzv. vinskih blagdana povećan broj sudionika na cestama pod utjecajem alkohola.
Kako bi građani bezbrižno sudjelovali u svetkovini Vincekova, policija savjetuje vozačima da nakon konzumacije alkohola sebi osiguraju siguran smještaj do sljedećeg dana ili za prijevoz angažiraju osobu koja nije konzumirala alkohol, kako ne bi ugrožavali sebe i druge sudionike u prometu, a time sigurno izbjegli i sankcije za prometne prekršaje.

U cilju povećanja sigurnosti u prometu tijekom predstojećeg vikenda, na području Policijske uprave osječko-baranjske, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske će, u suradnji s policijskim službenicima Policije uprave brodsko-slavonske i Policijske uprave požeško-slavonske, provoditi pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje nedopuštene prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: arhiva PU

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit