Povodom Vinceva policija pojačava nadzor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Policijska postaja Našice priopćila je da će policija sutra od 6 sati a do 25. siječnja u 6 sati, poučena dosadašnjim iskustvom iz prethodnih godina povodom proslave Vinceva, provoditi pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu na više kontrolnih punktova, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica. Naime, očekuje se veći broj sudionika u cestovnom prometu koji će konzumirati alkoholna pića, a ističu kako je upravo alkohol jedan od glavnih uzroka prometnih nesreća u cestovnom prometu. Podsjećaju da su u 2015. godini na području Policijske postaje Našice evidentirane 182 prometne nesreće od čega 8 s poginulim osobama, 63 s ozlijeđenim osobama i 113 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je stradalo 98 osoba, od čega je 8 osoba poginulo, 15 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede i 75 osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede. Istodobno u 27 prometnih nesreća utvrđena je prisutnost alkohola u krvi vozača. Od tih 27 prometnih nesreća koje su skrivili alkoholizirani vozači ukupno je stradalo 27 osoba od čega je 6 osoba smrtno stradalo, 6 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede i 15 ih je zadobilo lake tjelesne ozljede. Policija stoga apelira na sve vozače da ukoliko bi konzumirali alkoholna pića, a čija bi koncentracija bila izvan dozvoljene (0,50 g/kg), da u tom slučaju ne upravljaju vozilima, već da za prijevoz organiziraju osobe koje nisu konzumirale alkoholna pića, kako bi se izbjegle moguće neželjene posljedice, a isto tako i neželjene sankcije.
tekst:Ninoslava Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit