Povećavaju se bolnički kapaciteti Covid odjela OŽB Našice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Općoj županijskoj bolnici Našice, trenutno se na Covid odjelu liječi 19 pacijenata, a još je 7 pacijenata u prostoru izolacije. -Pacijenti su većinom srednje teški, a trenutno imamo i nekoliko teških pacijenata, vezano uz zdravstveno stanje. Od toga je jedan pacijent na respiratoru, a 10 pacijenata na terapiji kisikom. Trenutni kapacitet za liječenje Covid pacijenata u našoj bolnici je 20 postelja, a s obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije, do kraja tjedna ćemo povećati raspoložive kapacitete na 45 postelja. Dogovorno će se iz KBC Osijek premještati lakši i srednje teški pacijenti k nama. U slučaju potrebe za kompleksnijim liječenjem, pacijenti se iz OŽB Našice transportiraju u respiracijski centar u KBC Osijek. Od 19 hospitaliziranih pacijenata u Općoj županijskoj bolnici Našice, njih 14 nije cijepljeno, dok je 5 procijepljeno protiv Covida. Nažalost, udio hospitaliziranih i teže bolesnih je uvelike na strani osoba koje nisu cijepljene i kreće se između 70-80 posto oboljelih i hospitaliziranih u našoj ustanovi. Svakodnevno bilježimo porast novootkrivenih pozitivnih slučajeva diljem Hrvatske, a također i porast hospitaliziranih pacijenata. Posljedica je to niske procijepljenosti naše populacije, gdje je tek više od 52 posto potpuno procijepljenih u odrasloj populaciji što je nedovoljno za sprječavanje daljnjeg širenja bolesti, ali i smanjenja broja težih oblika bolesti. – rekao je ravnatelj OŽB Našice Hrvoje Šimić.

Što se tiče stanja procijepljenosti djelatnika bolnice u Našicama, ravnatalj je istaknuo da je zadovoljavajuće jer je cijepljeno 82 posto liječnika, 76 posto medicinskih sestara i tehničara, a cijepljeno je 75 posto svih zaposlenika uključujući i nezdravstvene djelatnike.

Danas je u bolnici započelo docijepljivanje 3. dozom cjepiva. S obzirom na povećanje potrebnih kapaciteta za Covid pacijente, Opća županijska bolnica Našice će i nadalje obavljati sve potrebne zdravstvene usluge, ali u promijenjenim uvjetima.

-Molimo za razumijevanje sve naše djelatnike, ali i sve korisnike naših usluga. Još jednom preporučujemo našim sugrađankama i sugrađanima cijepljenje radi njihove sigurnosti i zdravlja, ali i zdravlja ljudi oko njih – zaključio je ravnatelj našičke bolnice.

 

izvor: OŽB Našice, foto: arhiva RN

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit