Povećan broj zaraženih učenika, Stožer CZOBŽ tražit će nošenje maski na otvorenom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Nisu utvrđena kršenja propisanih mjera

Policijski službenici proveli su 12 provjera osoba u samoizolaciji i 138 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.
Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 65 nadzora provođenja epidemioloških mjera (32 u ugostiteljskim objektima, 10 u prodavaonicama, 8 u trgovačkim centrima, a ostalo u drugim objektima), a nisu utvrdili nepravilnosti.

Povećan broj oboljelih učenika i onih koji su u samoizolaciji

– Preporuka Stožera civilne zaštite OBŽ je da, gdje god je moguće, škole do 30. svibnja, primjenjuju B model nastave. U odnosu na prethodni tjedan, epidemiološka situacija u školama na području županije je nešto lošija. Prije sedam dana pozitivno na koronavirus bilo je 35 učenika, a sada ih je 66, u samoizolaciji je bilo 290, a sada je dvostruko više. Međutim, u odnosu na ukupan broj učenika to nije toliko da bi bio potreban pritisak Stožera na prelazak na model C – rekao je načelnik Ivan Hampovčan nakon sjednice Stožera civilne zaštite OBŽ.

Županijski stožer tražit će nošenje maski na otvorenim prostorima s većim protokom ljudi

Najavio je kako će Županijski stožer zatražiti od Nacionalnog stožera civilne zaštite da se za područje Osječko-baranjske županije, uz već važeće, uvede i mjera obveznog nošenja maski za lice, odnosno medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi (tržnice, prostori oko trgovačkih centara, vjerski objekti i sl.), bez obzira na fizički razmak. Tražit će se i mjere koje su ranije postojale u vezi posjeta domovima za starije i nemoćne te samoizolacije korisnika u određenim slučajevima.

Do sada na organiziranim punktovima cijepljeno 13.300 osoba

Voditelj Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Tomislav Dijanić kazao je kako je do sada na područje Osječko-baranjske županije pristiglo 54.000 doza cjepiva te da je na posebno organiziranim punktovima cijepljeno 13.300 osoba.

Izvor: OBŽ

Foto: ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit