Obilježen rođendan našičkih velikana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na današnji dan rođena su dva poznata Našičana: 1845. rođen je povjesničar umjetnosti, slikar, književnik i političar Isidor Kršnjavi, a 1909. matematičar i akademik Stanko Bilinski. Tim su povodom gradonačelnik Našica Josip Miletić i predstavnici Srednje škole Isidora Kršnjavog, Zavičajnog muzeja Našice, Ogranka Matice hrvatske u Našicama i Udruge za hrvatsku povjesnicu u Našicama položili cvijeće kod njihovih bista u Aleji velikana ispred našičke srednje škole. Ravnatelj škole Željko Filjak i gradonačelnik Josip Miletić istaknuli su kako su ova dva velikana, koja su potekla iz naše sredine, ostavila velik trag u hrvatskoj povijesti. O životu i djelu Isidora Kršnjavog i Stanka Bilinskog tekst je pročitala Lucija Brajdić. Polaganju cvijeća bili su nazočni i učenici i profesori srednje škole Isidora Kršnjavog.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit