Potpora od 20 milijuna kuna proizvođačima jabuka

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Ministarstvo poljoprivrede osmislilo je Program potpore za proizvođače jabuka u 2019. godini koji se nalazi u sustavu e-savjetovanja do 27. srpnja ove godine. Cilj donošenja Programa je provedba aktivnosti koje doprinose sprječavanju širenja bolesti i nastanka dugoročnih šteta uslijed izvanrednih vremenskih okolnosti te održavanje površina pod trajnim nasadima u dobrom proizvodnom stanju.
Ukupna proizvodnja jabuka u Republici Hrvatskoj u 2018. godini iznosila 93.467 tona. Postojeći rashladni kapaciteti za čuvanje voća u Republici Hrvatskoj, a posebice jabuke, su nedostatni i iznose oko 53.000 tona. Održavanje voćnjaka u gotovo svim intenzivnim nasadima u Hrvatskoj mora se provoditi sustavno što uzrokuje velika ulaganja.
Dvije godine za redom proizvođačima jabuka mraz je napravio velike štete u voćnjacima, a prošle godine imali su ogroman urod jabuka koje su zbog velike ponude postigle nisku cijenu, dok su skladišni kapaciteti koji bi omogućili bolju tržišnu poziciju skromni i ne zadovoljavaju potrebe. Novom infrastrukturom za skladištenje jabuka to bi se trebalo promijeniti. Stoga su u Ministarstvu poljoprivrede osmislili  program vrijedan 20 milijuna kuna kojim će se proizvođačima jabuka nastojati pomoći u borbi protiv štetnika i nepovoljnih vremenskih prilika.

Izvor: MP

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit