Potpisan sporazum o suradnji između Kineziološkog fakulteta Osijek i Hrvatskog paraolimpijskog odbora

Facebook
Twitter
Pinterest

U Rektoratu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku jučer ( 20. listopada 2021. ) je svečano  potpisan sporazum o suradnji između Kineziološkog fakulteta Osijek i Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Sporazum su potpisali predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić i dekanica Kineziološkog fakulteta prof.dr.sc. Vesnica Mlinarević, a svečanosti su nazočili i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić te Robert Seligman, proslavljeni osječki gimnastičar i djelatnik Odsjeka za sport Grada Osijeka.
– Ovo je značajna suradnja za naš fakultet, Sveučilište, ali i grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju jer Kineziološki fakultet obrazuje buduće stručnjake u području primijenjene kineziologije zahvaljujući programima okrenutima tržištu rada. Kako je u Nacionalnom programu sporta 2019. – 2026. istaknuto, kineziolozi trebaju osnaživati svoje kompetencije kako bi mogli raditi u sportu, sportskoj rekreaciji, ali i u školskom i sveučilišnom sportu jednako kao i s osobama s invaliditetom i osobama s poteškoćama u razvoju. Pročitavši to i radeći na programima uvidjeli smo to i izmijenili smo studijski program, uvodeći kao obvezan kolegij Sport osoba s invaliditetom i s teškoćama u razvoju kao prvi Kineziološki fakultet u Hrvatskoj. Nastavak te priče je i današnje potpisivanje sporazuma o suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom  kako bi pripremili buduće trenere na rad s osobama s invaliditetom i doprinijeli njihovim rezultatima u paraolimpizmu. Vjerujem da ćemo u budućnosti stvarati inkluzivnu kulturu i za sport kao univerzalnu vrijednost, ali i alat za zdrav život – kazala je dekanica Kineziološkog fakulteta prof.dr.sc. Vesnica Mlinarević i dodala da će se ova suradnja nastaviti zajedničkim projektom cjeloživotnog obrazovanja, pokretanja specijalističkog studija, ali i dovođenja vrhunskih stručnjaka iz Hrvatske i svijeta.
Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić naglasio je kako će potpisani sporazum dovesti do još konkretnije razmjene iskustava.
– Svi oni studenti koji završe ovaj fakultet imat će kompetencije i znanja za rad s osobama s invaliditetom kod kojih je bitno da ih se što više uključi u sport i rekreaciju. U Hrvatskoj imamo oko 40.000 mladih osoba s invaliditetom od 0 do 19 godina koje kontinuirano nastojimo uključiti u naše klubove. Ova suradnja također podrazumijeva razmjenu iskustava i znanja jer će treneri s dugogodišnjim iskustvom rada u paraolimpijskom sportu svoje spoznaje prenijeti studentima fakulteta čime će se značajno osnažiti nastava na Kineziološkom fakultetu – zaključio je Kovačić.
Čestitke na potpisanom sporazumu uputio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić. – Ovaj sporazum neka bude poticaj za buduće naraštaje kineziologa koji će se baviti razvojem sporta u Hrvatskoj. Svjedočimo izuzetno kvalitetnim rezultatima paraolimpijaca na svjetskoj razini koje moramo dodatno osnaživati razvojem kadra i infrastrukture za njihovo još uspješnije bavljenje sportom. Uvjeren sam da će kadar koji bude izlazio s Kineziološkog fakulteta Osijek biti kvalitetno educiran za sve izazove koji su pred njima – istaknuo je Miletić.

Izvor: OBŽ

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit