Policija će sutra, 22.listopada, pojačano nadzirati prometovanje biciklista!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

KAZNENA DJELA NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 12 kaznenih djela od kojih policija izdvaja dva kaznena djela krađa i jedno kazneno djelo prijetnja.
UKRAO NOVČANIK
Jučer, 20.listopada, u Osijeku, nepoznati počinitelj je iskoristio zauzetost vlasnice kupnjom, 35-godišnje hrvatske državljanke, te na prodajnom mjestu kioska ukrao novčanik s dokumentima. Vlasnici je počinjena materijalna šteta u iznosu oko par stotina kuna.
UKRAO ALAT I ALKOHOLNA PIĆA
U vremenu od 16. rujna do 15. listopada, u Našicama, nepoznati počinitelj je iz podrumskih prostorija u stambenim zgradama ukrao razni alat, vlasništvo 50-godišnjeg hrvatskog državljanina te alkoholna pića, vlasništvo 45-godišnjeg hrvatskog državljanina.
Vlasnicima je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 4 500 kuna.
PREVAREN ZA GRAĐEVINSKI MATERIJAL
Krajem mjeseca lipnja ove godine, u Uglješu, 25-godišnji hrvatski državljanin sklopio je dogovor za izvođenje građevinskih radova i nabavu građevinskih materijala te platio predujam 32-godišnjem hrvatskom državljaninom. Nakon dogovora, 32-godišnjak je prekinuo daljnju komunikaciju te nije ispuno dogovor niti vratio predujam. Vlasniku je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 2 500 kuna.
PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 7 prometnih nesreća, gdje je u 2 prometne nesreće 1 osoba lako tjelesno ozlijeđena, a 1 osoba teško tjelesno ozlijeđena. Preostalih 5 prometnih nesreća su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Đakova dogodilo se tri prometne nesreće, na području Osijeka dvije, a na području Belog Manastira i Belišća po jedna prometna nesreća.
Jučer, 20. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 6 vozača ( 5 osobnog automobila i 1 biciklist) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 21,40 sati, u Našicama, kada je nadzoru prometa zaustavljen biciklist 55-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina. Alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,88 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

U 16,15 sati, na autocesti A5 kod odmorišta Beketinci, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 21-godišnji hrvatski državljanin iz Zagreba, koji je upravljao automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, te se odbio podvrći ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Vozač za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas, kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 41 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.
Dana, 22. listopada 2021. godine, u vremenu od 16 do 22 sata, na području cijele Policijske uprave osječko-baranjske policija će provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja vozača bicikla.

izvor: PUOBZ

foto: ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit