Pomaknut termin jesenskog roka

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U tijeku su prijave za jesenski upisni rok koji traje do 24. ovog mjeseca. Objava konačne ljestvice poretka bit će 29. , rok za dostavu dokumenata potrebnih za upis je 30. kolovoza. U Srednjoj školi Isidora Kršnjavog ima ukupno 12 slobodnih mjesta: po jedno za zanimanje trgovac, pekari i  soboslikar-ličilac te 9 za zanimanje poljoprivredni tehničar – opći. U Srednjoj školi Josipa Kozarca slobodnih mjesta ima u svim zanimanjima.
Za zanimanje šumar ima 21 slobodno mjesto, stolar 6, automehaničar 4, strojobravar 6, šumarski tehničar 23, monter namještaja 12 i za zanimanje zavarivač 11 slobodnih mjesta.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u zadnji je čas odlučio pomaknuti termine jesenskog roka državne mature. Na svojim internetskim stranicama  objavio je novi kalendar ispita državne mature u jesenskom roku. Umjesto 23. kolovoza, jesenski rok započet će 27. kolovoza. Ispiti iz državne mature tako će se pisati sve do 12. rujna, što bi moglo izazvati gužvu, s obzirom na to da će tada već početi nova školska godina.
Uvidom u podatke o prijavama ispita u jesenskome roku primijećen je veći broj pristupnika, ovogodišnjih učenika četvrtih razreda, koji su prijavili ispite, a moraju pristupiti popravnim ispitima u drugome roku. Kako se popravni ispiti u školama održavaju istovremeno kada i ispiti državne mature, Centar je uz prethodnu suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta donio izmjene Kalendara ispita državne mature u jesenskome roku.
Novim Kalendarom za jesenski rok školske godine 2012./2013. ispiti obveznoga dijela državne mature i ispiti izbornoga djela koje je prijavio najveći broj učenika održavaju se nakon popravnih ispita u srednjim školama čime smo svim učenicima omogućili  polaganje ispita u kalendarskoj godini u kojoj završavaju četvrti razred”, poručuju iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Pomicanje roka državne mature neće utjecati na početak nastave.
Asja Godžirov – Kurilj

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit