Policijski izvještaj za protekla 24 sata

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Iz izvještaja Policijske uprave osječko-baranjske doznajemo što se na području županije događalo u protekla 24 sata:

Na području Policijske uprave osječko–baranjske u protekla 24 sata zabilježene su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće dvije su osobe lakše ozlijeđene, a preostale dvije nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Tri su se dogodile na području Osijeka, a četvrta na području Našica.

Između 4. i 7. ožujka nepoznati je počinitelj provalio u podrumske prostorije obiteljske kuće u Ulici kralja Tomislava u Batini. Počinitelj je ukrao nekoliko desetaka litara alkoholnog pića, ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

U poslijepodnevnim satima 7. ožujka došlo je do požara suhe trave u kanalu u blizini mjesta Podravska Moslavina. Požar je zahvatio plastificiranu žičanu ogradu s PVC stupovima. Djelomično su nagorjele i alkatenske cijevi za navodnjavanje. Materijalna šteta iznosi oko deset tisuća kuna.

Iz policije apeliraju na građane da, ukoliko spaljuju korov, šikare, suhe trave i drugi biljni otpad na poljoprivrednom zemljištu i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, poduzmu mjere i radnje kako ne bi došlo do požara.
Neke od zaštitnih mjera su:
odmaknuti tvari koje se spaljuju od vodova električne energije, javnih cesta, željezničkih pruga, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata, na udaljenost izvan dosega vatre i dima;
načiniti pojas širine 3 metra, čist od suhe trave i drugih zapaljivih tvari oko mjesta predviđenog za spaljivanje;
osigurati nazočnost dovoljnog broja osoba sposobnih za gašenje požara, a ovisno o veličini površine koja se spaljuje i količini gorive tvari;
uz mjesto spaljivanja osigurati sredstva za gašenje požara poput lopata, rovica, čeličnih metli, vode i dr.;
spaljivanje provoditi isključivo za mirnog vremena, odnosno kada nema vjetra;
bitno je pregledati ostatke spaljivanja i u potpunosti ih ugasiti.

Iz izvještaja doznajemo i kako je završeno kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom te se sumnja da je počinio kazneno djelo teška krađa. Tijekom prijepodnevnih sati 6. ožujka 37-godišnjak je iskoristio nepažnju svećenika i provalio u posude za skupljanje priloga u crkvi u Belom Manastiru. Ukrao je ukupno nekoliko tisuća kuna.

 

Izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit