Policija uhitila provalnike

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 5 kaznenih djela od kojih policija izdvaja dva kaznena djela teške krađe i kazneno djelo krađe.

UKRAO ŠTAPOVE ZA RIBOLOV
U razdoblju od 13. do 20. lipnja, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u podrumsku prostoriju stambene zgrade i ukrao dva ribička štapa vlasništvo 40-godišnjaka. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 3.000 kuna.

UKRAO TORBICU I NOVČANIK
Jučer je u Tenji, nepoznati počinitelj iz parkiranog osobnog automobila ukrao torbicu u kojoj se nalazio novčanik s novcem i osobnim dokumentima. Vlasnica (69) oštećena je za više stotina kuna. Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila policija savjetuje:
-Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
-Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
-Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
-Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
-Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
-Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
-Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
-Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
-Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
-Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

POLICIJA UHITILA PROVALNIKE
Jučer oko 22 sata, u Osijeku, 23-godišnjak i 18-godišnjiak provalili su u prostorije tvrtke. Brzom intervencijom, policijski službenici su na mjestu počinjenja kaznenog djela uhitili provalnike.

DRAGOVOLJNA PREDAJA MINSKO-EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA I ORUŽJA
U vremenu od 14. lipnja do 20. lipnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske, evidentirane su 4 dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja. Građani su na području Osijeka i Donjeg Miholjca dragovoljno predali 4 ručne bombe, 200 grama eksploziva i 100 komada streljiva. Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PROMETNE NESREĆE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Na području Osijeka dogodilo su se dvije prometne nesreće i jedna na području Đakova.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: ilustracija PU

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit