Policija traga za kradljivcima

Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je da je u noći s 13. na 14. svibnja nepoznati počinitelj provalio u osobni automobil parkiran u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Osijeku. Počinitelj je iz automobila ukrao novčanik s nekoliko tisuća kuna i mobitel. Policija traga za nepoznatim ženskom počiniteljem. Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila policija savjetuje:
Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari.
Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila.
Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu. Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja.
Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima. Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora. Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

Putem društvene mreže 48-godišnji hrvatski državljanin je u travnju na području Đakovštine stupio u kontakt s nepoznatim počiniteljem, koji se predstavio kao uposlenik tvrtke koja prodaje alat. Kako bi obavio kupovinu, počinitelju je ustupio svoje osobne i financijske podatke. Počinitelj mu je s računa skinuo više tisuća kuna, obećavši poslati alat, što do danas nije učinio.
Policija je završila kriminalističko istraživanje nad tri osobe te sumnja da su 21-godišnja i 26-godišnja hrvatska državljanka i 23-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo krađa. Počinitelji su u veljači i travnju u prodavaonicama u Osijeku ukrali parfeme, pričinivši ukupnu materijalnu štetu od nekoliko desetaka tisuća.
Sumnja se i da je 33-godišnji hrvatski državljanin počinio šest kaznenih djela teška krađa. Tijekom svibnja 33-godišnjak je provalio u obiteljske kuće i vikendice te prodavaonicu i ured na području Semeljaca. Ukrao je razne predmete, novac i prehrambene artikle, pričinivši ukupnu materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

Na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostalih šest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu. Četiri su se dogodile na području Osijeka, dvije na području Belišća, a jedna na području Đakova. 14. svibnja, u 20,10 sati policijski službenici zaustavili su u Bizovcu osobni automobil kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,65 grama po kilogramu. Istoga dana u 23,10 sati, policijski službenici zaustavili su u Našicama osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin, uz prisutnost alkohola u krvi od 0,53 grama po kilogramu.

izvor: PU OBZ

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest