Policija pronašla, zaplijenila, uhitila

Facebook
Twitter
Pinterest

KAZNENA DJELA NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 9 kaznenih djela od kojih policija izdvaja kaznena djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nepružanje pomoći, neovlaštena proizvodnja i promet drogama i oštećenje tuđe stvari.
IZAZVAO PROMETNU NESREĆU I POBJEGAO
U ponedjeljak, oko 17,30 sati, na cesti između Donjeg Miholjca i Viljeva, dogodila se teška prometna nesreća. Osobni automobil, kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin, kretao se iz smjera Donjeg Miholjca u smjeru Viljevu te u jednom trenutku, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku (noćni uvjeti vožnje), nije uočio vozača bicikla koji se kretao u istom smjeru i svojim prednjim desnim djelom vozila udario u stražnji dio bicikla. Vozač osobnog automobila nije se zaustavio već se udaljio u nepoznatom smjeru, a da prethodno nije pružio pomoć 53-godišnjem hrvatskom državljaninu. U ovoj prometnoj nesreći ozlijeđeni vozač bicikla je teško tjelesno ozlijeđen, a policija je naknadno pronašla vozača osobnog automobila protiv kojeg nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći protiv 29-godišnjaka. Za počinjeno kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu članak 227. Kaznenog zakona Republike Hrvatske počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina, a za kazneno djelo Nepružanje pomoći članak 123. Kaznenog zakona Republike Hrvatske kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
POLICIJA PRONAŠLA VIŠE OD 2,5 KILOGRAMA DROGE
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 24-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Jučer, 23. studenog, u Osijeku, temeljem naloga suda, policajci su pretražili dom i druge prostorije kojima se koristi 24-godišnjak te su tom prilikom pronašli i oduzeli oko 2700 grama marihuane, digitalnu vagu i mobitel.
UHIĆENA JE OSOBA KOJA JE OŠTETILA VIŠE DESETAKA PARKIRANIH AUTOMOBILA
U vremenu od 14. do 22. studenog, Policijska uprava osječko-baranjska evidentirala je više desetaka oštećenih vozila kojima su oštrim predmetom probušene gume. Očevidna ekipa na mjestu događaja je obavila očevid te prikupila materijalne tragove i evidentirala oštećenja na vozilima. Provedeno kriminalističko istraživanje i analize prikupljenih materijalnih tragova rezultirali su uhićenjem 49-hrvatskog državljanina. Ovom prilikom policija poziva građane koji to nisu učinili da prijave počinjenje kaznenog djela.
POLICIJA PRONAŠLA KRADLJIVCE GORIVA
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 22-godišnji i 25-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo Teška krađa. U vremenu od 18. do 20. rujna ove godine, u Svetom Đurađu, 22-godišnjak i 25-godišnjak su udružili snage i provalili u tri spremnika za gorivo na tri radna stroja te ukrali oko 300 litara goriva, vlasništvo pravne osobe. Pravnoj osobi iz Darde je počinjena materijalna šteta oko 3000 kuna.
PROMETNE NESREĆE I ALKOHOLIZIRANI VOZAČI
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 5 prometnih nesreća, u 2 prometne nesreće 5 osoba je lako tjelesno ozlijeđeno, a 3 prometne nesreće su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka evidentirane su četiri prometne nesreće, a na području Belišća jedna.
Jučer, u 21,40 sati, u Paulin Dvoru, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač, 26-godišnji hrvatski državljanin, iz Antunovca, upravljao je osobnim automobilom te je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom sletio s kolnika. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,19 grama po kilogramu.Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU
Jučer, 23. studenog, u vremenu od 12 do 17 sati, na području Policijske uprave osječko-baranjske provedene su pojačane mjere usmjerene na prekoračenje brzine kretanja vozilom. Tijekom pojačanih mjera, policijski službenici su evidentirali ukupno 141 prekršaj, od kojih su se 137 prekršaja odnosili na ciljane prekršaje, prekoračenje brzine kretanja.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit