Policija podsjeća na akciju “Manje oružja, manje tragedija – izbacimo uljeza”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 9 kaznenih djela od kojih izdvajamo dva kaznena djela krađa. U nedjelju, 4. listopada, od 11 do 11,30 sati, nepoznati počinitelj je na tržnici u Osijeku ukrao mobitel vlasništvo 42-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine iz Bilog Briga. Vlasnica je oštećena za oko 1500 kuna. U nedjelju, 25. listopada, u Osijeku, u vremenu od 13 do 19,45 sati, nepoznati počinitelj je iz ulaza stambene zgrade ukrao dječje kolica vlasništvo 32-godišnje hrvatske državljanke iz Osijeka. Vlasnica je oštećena za oko 2500 kuna.

Jučer, 26. listopada, oko 8,30 sati, tijekom poljoprivrednih radova u voćnjaku u Osijeku, građanin je pronašao tromblonsku minu M80 i dijelove projektila ručnog bacača.  Istog dana, oko 12 sati, u Višnjevcu, građanin je tijekom izvođenja građevinskih radova na obiteljskoj kući pronašao ručno izrađenu bombu.Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko-baranjske je minsko-eksplozivna sredstva na siguran način izuzeo s mjesta pronalaska. Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, da ne donose takva sredstva u policijske postaje, već da o namjeri predaje obavijeste policiju broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Na području Osijeka dogodilo su se dvije prometne nesreće i po jedna na području Našica i Belog Manastira. Jučer, 26. listopada, na području Policijske uprave u prometu su zaustavljena 3 vozača (1 osobnog automobila i 2 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 17,30 sati u Velimirovcu, kada je u prometu zaustavljen biciklist 39-godišnji hrvatski državljanin iz Velimirovca. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,50 grama po kilogramu.

izvor: PUOBZ

foto:PUOBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit