Pokazna vježba potvrdila spremnost operativnih snaga civilne zaštite OBŽ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U organizaciji Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas je održana Pokazna vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije „Osijek 2022.“. Cilj vježbe bila je provjera pripravnosti, brzine aktiviranja i opremljenosti pripadnika županijskih operativnih snaga, funkcionalnosti materijalno-tehničkih sredstava kojima raspolažu, provjere procedura i koordinacije kod provođenja mjera i aktivnosti. U organizaciji i provođenju vježbe sudjelovali su pripadnici Vatrogasne zajednice OBŽ i Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, Policijske uprave osječko-baranjske, Zavoda za hitnu medicinu OBŽ, Društva crvenog križa OBŽ, Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Osijek, Radio kluba Osijek, Centra 112 i Ravnateljstva CZ Područnog ureda Osijek.

Vježba se održala na Trgu A. Starčevića u Osijeku, a prema scenariju izvedena je simulacija požara u zgradi u kojoj je sjedište Osječko-baranjske županije, a potom su uslijedile aktivnosti operativnih snaga; dolazak vatrogasaca, gašenje požara, evakuacija i spašavanje osoba zatečenih u zgradi, intervencije liječničke i spasilačke službe te druge aktivnosti u izvanrednim situacijama.

– Pokazna vježba operativnih snaga civilne zaštite provodi se svake godine, a ove to činimo u sklopu obilježavanja Dana Osječko-baranjske županije. Simulacije je obuhvatila požar u prizemlju zgrade koji se proširio i na kat gdje se održavao svečani prijem, pa je provedeno niz aktivnosti, između ostalih i atraktivne za građene koji su promatrali vježbu. To su na primjer skakanje s kata zgrade na zračni jastuk ili spašavanje uz pomoć košare vatrogasnog vozila ili spuštanje s kata po užetu. U vježbu su uključene sve operativne snage čiju spremnost provjeravamo, kao i spremnost opreme i svih raspoloživih resursa, a možemo reći da je vježba potvrdila visoku spremnost svih postrojbi, što su uostalom pokazali i prilikom stvarnih intervencija kao što su požari i poplave – rekao je Mato Lukić, zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit