Krađa i alkoholizirani vozači

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su četiri kaznena djela od kojih izdvajamo kaznena djela „Teška krađa“ i „Krađa“

PRONAĐENA DRSKA KRADLJIVICA
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 64-godišnjakinja iz Osijeka počinila kazneno djelo „Teška krađa“ na osobito opasan i drzak način. Naime, 64-godišnjakinja je 18. svibnja u popodnevnim satima u Osijeku kriomice ušla u otključanu obiteljsku kuću 80-godišnjakinje i iz dnevnog boravka joj ukrala 5.000,00 kuna. U krađi ju je zatekla vlasnica no 64-godišnjakinja je žurno pobjegla s ukradenim novcem.

UKRAO TORBICU S NOVČANIKOM I VEĆIM NOVČANIM IZNOSOM
U nedjelju, 29. svibnja, u večernjim satima nepoznati počinitelj iskoristio je veći broj gostiju za vrijeme održavanja svečanosti u restoranu na području Valpova i ukrao žensku torbicu s novčanikom i novcem, koju je prethodno ostavila 36-godišnjakinja. Materijalna šteta iznosi oko 20.000,00 kuna. Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljem.

PROMETNE NESREĆE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojoj je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena, a tri prometne nesreće su s materijalnom štetom. Dvije prometne nesreće su se dogodile na području Đakova, a jedna na području Osijeka.

POJAČANE MJERE – REZULTATI

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko-baranjske provedene su pojačane mjere nadzora prometa na cestama, tijekom koje je policija evidentirala 33 vozača osobnih automobila, osam biciklista i dva vozača teretnog automobila koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Osim alkohola, policijski službenici evidentirali su još 195 prekršaja od kojih  87 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom, 14 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dva prekršaja upravljanje pod zabranom, tri prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 68 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je dana 28. svibnja, oko 19,45 sati, u Osijeku, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili 57-godišnjeg biciklistu iz Osijeka. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,32 promila alkohola u krvi.

U subotu 28. svibnja, oko 13,35 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 66-godišnjak iz Đakova prije stjecanja prava na upravljanje vozilima. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 1,50 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje propisana je novčana kazna do 35.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i devet negativnih prekršajnih bodova.

Oko 15 sati u Đakovu u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnjak iz Đakova. Preliminarnim ispitivanjem utvrđena mu je prisutnost droga u organizmu, odbio je liječnički pregled te izuzimanje krvi i urina radi analize.  Za počinjen prekršaj propisana je novčana kazna do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Oko 16,40 sati u Đakovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnjak iz Kuševca prije stjecanja prava na upravljanje vozilima. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 1,31 promila alkohola u krvi.  Za počinjene prekršaje propisana je novčana kazna do 35.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i devet negativnih prekršajnih bodova.

Dana 29. svibnja, oko ponoći u Osijeku dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozačica osobnog automobila, 30-godišnjakinja je zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom sletjela s kolnika. Alkotestiranjem joj je evidentirano 1,06 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje propisana je novčana kazna do 16.500,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i četiri negativnih prekršajnih bodova.

Oko 2,30 sati u Valpovu se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Vozač osobnog automobila, 25-godišnjak je zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom sletio s kolnika.  Alkotestiranjem mu je evidentirano 0,72 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje propisana je novčana kazna do 6.500,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do šest mjeseci i tri negativna prekršajna boda.

Oko 03,10 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 20-godišnjak iz Starih Perkovaca. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 1,50 promila alkohola u krvi.  Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Oko 18 sati, u Josipovcu u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 56-godišnjak iz Višnjevca.
Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 1,72 promila alkohola u krvi.  Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Izvor: PU osječko baranjska

Foto: ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit