Počela berba u Feravinu

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageU Feravinu d.o.o. Feričanci, članici Nexe Grupe, ovoga tjedna počela je berba ranih sorti grožđa na području vinogorja Feričanci. Zahvaljujući vrlo dobrim vremenskim uvjetima te optimalnom omjeru između sunčanih i kišnih dana i stručnom vođenju zaštite vinograda, vinogradari Feravina mogu se pohvaliti izvrsnim zdravstvenim stanjem grožđa, usprkos tome što su se na području Slavonije povremeno javljali problemi s pepelnicom i peronosporom u kišnom razdoblju krajem lipnja i početkom srpnja.

Prema riječima glavnog enologa Feravina – Miroslava Ivankovića, grožđe je u završnoj fazi dozrijevanja, izuzetne je kvalitete te optimalnih odnosa između šećera i kiselina. Ovogodišnja berba, dakle, započinje s ranim sortama dozrijevanja – bijelim pinotom i zweigeltom, a izvrsna kvaliteta se očekuje i kod bijelih i kod crnih sorata grožđa. Ove godine Feravino je obnovilo i dio postrojenja za primarnu preradu grožđa novim prijemnim košem za grožđe i linijom za integralnu vinifikaciju crnih vrhunskih vina, a tijekom ovog mjeseca predviđeno je puštanje u pogon postrojenja za kontroliranu fermentaciju crnih vina, koje je jedna od vodećih investicija Feravina – vrijedna 9 milijuna kuna.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit