Počela berba u vinogradima vinarije Enosophia u Feričancima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U vinogradima vinarije Enosophia Feričanci, na lokalitetu Božilovac, jutros je započela berba grožđa. Stotinjak berača krenulo je s berbom sorte graševina koja će biti baza za pjenušava vina, a berba bi trebala biti završena za tridesetak dana. Nakon baza za pjenušce, kreće se s redovnom berbom ostalih sorti: Chardonnay, Pinot bijeli, Sauvignon blanc, Pinot crni, Merlot, Cabernet franc, Cabernet sauvignon i Syrah. Brojne berače, koji imaju osiguran prijevoz do vinograda, vodu za piće i topli obrok, uz prigodnu je zdravicu novim pjenušcem “Nice To See You” na početku pozdravila Lucija Kužir, voditeljica vinogradarsko-vinarske proizvodnje u Enosophiji. Kako je napomenula, niti jedna vinogradarska godina nije ista, pa je tako i ova godina nekoliko puta iznenadila. No, unatoč brojnim izazovima svi Enosophia vinogradi su u izvrsnom zdravstvenom stanju te je najveseliji dio vinogradarske godine počeo upravo današnjom berbom koja će mnogima osigurati i lijepu zaradu:

      Lucija Kužir

Početku berbe nazočni su bili i glavni enolog Martin Kovačević te direktor tvrtke Osilovac Ivan Maričić, koji nam je nešto više rekao o novom krovnom brandu Enosophia, pod kojim je krenula prva berba u feričanačkim vinogradima:

      Ivan Maričić

Inače, novi krovni brand Enosophia na tržištu se pojavio početkom srpnja ove godine, a jedinstven je prema holističkom pristupu, brizi o ljudima, ekologiji i održivom razvoju, kao i ambiciji za pozicioniranjem Slavonije kao poželjne vinske turističke destinacije. Osim holističkog pristupa procesu razvoja i vizije novog branda, Enosophia je jedinstvena i zbog inovativne tehnologije i interaktivne AR etikete na svojim prvim vinima – graševini TRS No. 5 i roséu Matarouge. Primjerice, uz pomoć proširene stvarnosti, s etikete vina TRS No. 5 pomoću mobilne aplikacije moguće je očitati posebno skladanu glazbu koja prema istraživanjima poboljšava okus vina. Očitavajući pak Matarouge etiketu, korisnik može naučiti više o najpoznatijim svjetskim rosé regijama. Kvaliteta nove graševine prepoznata je i na ovogodišnjem prestižnom natjecanju Decanter World Wine Awards na kojem je TRS No. 5 osvojila broncu.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit