Najveća koncentracija alkohola kod vozača bicikla u Velimirovcu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 4 kaznena djela

GRAĐANI DRAGOVOLJNO PREDALI MINSKO-EKSPLOZIVNA SREDSTAVA I ORUŽJA
Tijekom mjeseca kolovoza na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 19 dragovoljnih predaja minsko-eksplozivnih sredstava i oružja.  Građani su predali 1 pištolj, 5 automatskih puški, 20 ručnih bombi, 3 poluautomatske vojničke puške, 1 protupješačku minu, 1 vježbovnu minu za ručni bacač M 57 i 4429 komada streljiva.
Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje
– Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – poručuju iz PU osječko baranjske.

GORJELA KUHINJA U STANU
Jučer, 5 rujna, oko 13,30 sati, u Osijeku, u stanu vlasništvo 38-godišnjeg hrvatskog državljanina došlo je do požara tijekom kuhanja na štednjaku te je plamen zahvatio kuhinjske elemente i dio stropa stana.
Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka te u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.
Vlasniku 38-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta oko 10000 kuna.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 2 prometne nesreće, u kojima je 10 osoba lako tjelesno ozlijeđeno. Po jedna prometna nesreća dogodila se na području Osijeka i Belog Manastira.
Od 3. do 5. rujna, Na području PU osječko-baranjske u kontroli prometa evidentirano je 17 vozača (13 vozača osobnih automobila i 4 vozača bicikla) koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.
Najveća koncentracija alkohola od 3,16 grama po kilogramu evidentirana je 5. rujna, oko 12 sati, u Velimirovcu, kada je u prometu zaustavljen biciklist 49-godišnji hrvatski državljanin. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna od 500 kuna.

U PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENO OSAM OSOBA
Jučer, 5 rujna, oko 13,40 sati, na županijskoj cesti 4257, između Osijek i Bilja dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri osobna automobila i gdje je osam osoba (sedam punoljetnih i jedna maloljetna osoba) lako tjelesno ozlijeđena.
Prometne nesreću prouzročio je 42-godišnji hrvatski državljanin koji tijekom vožnje osobnog automobila iz smjera Osijeka u smjeru Bilja nije držao razmak između vozila te je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila ispred sebe, a koji je nakon udara sletio na zelenu površinu uz kolnik. U nastavku kretanja vozila 42-godišnjaka, došlo je do zanošenja osobnog automobila i sudara s drugim osobnim automobilom koji je dolazio iz suprotnog smjera te su se oba vozila nakon sudara zaustavila na kolniku. Na mjestu događaja i KBC Osijek ozlijeđenim vozačima i putnicima pružena je liječnička pomoć te su svi otpušteni na kućnu njegu.
Zbog očevida i uklanjanja oštećenih vozila, promet je do 16,38 sati privremeno bio obustavljen na županijskoj cesti Osijek-Bilje i odvijao se obilazno.

Izvor: PU osječko baranjska

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit