“Plesni vremeplov Zavičajnog muzeja Našice” u središtu grada

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je Međunarodni dan muzeja. Naš Zavičajni muzej obilježio ga je edukativnom muzejskom akcijom “Plesni vremeplov Zavičajnog muzeja Našice” na Trgu dr. Franje Tuđmana. Sve okupljene pozdravili su kustosica i muzejska pedagoginja Magdalena Kunac-Svoren i predsjednik HKD-a “Lisinski” te muzejski tehničar Miroslav Šarić, a nakon toga u povijesnim kostimima sudionici su zaplesali povijesni ples – valcer, a plesu su se pridružile i naše sugrađanke.

Ravnateljica Zavičajnog muzeja Silvija Lučevnjak istaknula je kako je muzej danas – na Dan muzeja – simbolično u središtu grada. Kako je rekla, zahvaljujući mladim snagama Zavičajni muzej odlučio je ponuditi niz adekvatnih radionica školama našeg kraja, a ovu središnju radionicu organizirao je u središtu grada predstavljajući ples kao društvenu aktivnost koja se već pomalo zaboravlja.

Predsjednik HKD-a “Lisinski” Miroslav Šarić istaknuo je zadovoljstvo ovim predstavljanjem zavičajne baštine široj javnosti. Predstavljena je glazbena baština obitelji Pejačević kroz valcer koji se plesao početkom 20. stoljeća, a sudionici su bili odjeveni u povijesne kostime nastale prema fotografijama obitelji Pejačević.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit