Otvorenje i brojna događanja 21. Festivala “Dani slavonske šume”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Velikom našičkom parku danas je otvoren 21. Festival “Dani slavonske šume”. U ime Grada sve okupljene pozdravio je gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je i otvorio festival. Podsjetio je kako ovo nije samo 21. festival po redu, nego festival koji ima tradiciju dugu 50-ak godina, festival koji je duh Našica, predstavlja povijest Grada i ovoga kraja, gospodarstvo, šumarstvo, obrtništvo i sport. Natjecateljima je poželio puno sreće, a gostima ugodan boravak u našem gradu. Nazočne otvorenju pozdravio je i direktor Sektora za šumarstvo “Hrvatskih šuma” Krešimir Žagar koji je zahvalio organizatorima, sudionicima i gostima. Istaknuo je važnost ovog festivala za šumarsku tradiciju te priliku da šumari i šumarski radnici prezentiraju važnost svoga posla. Otvorenju su bili nazočni i izaslanik Vlade RH – zamjenik župana Josip Miletić, izaslanik Sabora – saborski zastupnik Hrvoje Šimić, saborski zastupnici Goran Ivanović i Vesna Vučemilović te brojni drugi gosti. U sklopu programa otvorenja nastupili su Mirko Švenda – Žiga, “Crkvaračka garda” te Tamburaški sastav “Kočije”, a građanskim kostimama predstavili su se članovi HKD-a “Lisinski” . Program je vodio počasni građanin Našica Branko Uvodić. Organizatori festivala su Grad Našice, “Hrvatske šume” – Uprava šuma Našice, Turistička zajednica Grada i Matica hrvatska Našice.

U sklopu Festivala, otvoren je i 15. Obrtnički sajam. Otvorio ga je gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuvši kako su Našice grad obrtnika s više od 300 registriranih obrtnika, a festival je prilika da pokažu svoju bogatu ponudu. Među brojnim festivalskim događanjima, organizirano je i natjecanje u rezanju ručnom pilom za građanstvo, izložba fotografija “Našički perivoj na povijesnim fotografijama, Memorijalni vatrogasni kup “Matković-Ivić”, brojne prezentacije, natjecanja, izložbe i degustacije. Otvorenje festivala, događanja i ponudu mogli ste pratiti u izravnom prijenosu i javljanima u našem radijskom programu.

redakcijsko izvješće, foto: T.Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit