Otvoreni Dani hrvatskog turizma 2019.

Jučer je u Vukovaru otvoren tradicionalni susret Dani hrvatskog turizma (DHT) koji se održava u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore od 2. do 5. listopada u Slavoniji. Trodnevni program donosi edukativne radionice i prezentacije, a uz već tradicionalni susret s predstavnicima Vlade RH te Hrvatski turistički forum, ovogodišnji Dani hrvatskog turizma bit će završeni dodjelom nagrada i priznanja najboljima u akcijama Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.
– Ovogodišnji Dani hrvatskog turizma posebni su što se ne održavaju na jednom mjestu već u pet županija Slavonije, Baranje i Srijema. Destinacije u Hrvatskoj ne možemo više promatrati kao jedno mjesto, turizam nadilazi administrativne granice i zato su ovi Dani hrvatskog turizma posebni, jer predstavljaju ono na čemu gradimo budućnost turizma, a to je zajedničko predstavljanje i razvoj destinacija koje iako su posebne na svoj način, čine jednu cjelinu, zaokruženu turističku priču. Uz ovogodišnje Dane hrvatskog turizma održavaju se brojna i raznolika događanja u županijama domaćinima upravo kako bi Slavoniju predstavili na način koji zaslužuje, a to je kao destinaciju bogatu sadržajima, ljepotama, kulturom te neizostavnim dijelom hrvatske turističke ponude.“ istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli prilikom otvorenja Dana hrvatskog turizma.
Glavni dio programa započinje danas prezentacijama koje obuhvaćaju posjet Slavonskom Brodu, Bukovlju gdje je smješten prvi brodski salaš – Eko – etno Salaš Savus. Slijedi posjet Požegi i Kutjevu gdje će se održati radionice i degustacije Vinska priča – graševina te posjet Parku prirode Papuk i Parku šumi Jankovac gdje će se održati obilazak te predavanje Papuk, tajanstveni dragulj Slavonije.
U Vinkovcima će večeras biti dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu.Drugi dio nagrada bit će dodijeljen sutra u Osijeku za 10 najboljih u turizmu.

U sklopu Dana hrvatskog turizma, u osječkoj Tvrđi od 13 sati počinje program HeadOnEast koji će potrajati do ponoći. Bit će organizirana prodaja i kušanje najboljih regionalnih proizvođača hrane i pića, a večeras će od 18 sati biti “Festival svjetla” i glazbeni program. Manifestacija Dani hrvatskog turizma bit će nastavljena i u iduća dva dana.

izvor: Ministarstvo turizma

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

04.03.2020.

11.03.2020.

18.03.2020.

25.03.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit