Osječki šahisti dobili novi prostor u Sportskoj dvorani Zrinjevac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Sportskoj dvorani Zrinjevac danas je otvoren obnovljeni šahovski dom Zrinjevac koji će koristiti Osječki šahovski savez, a otvorenju su uz članove saveza i predsjednika OŠS-a Zvonka Horvata, nazočili gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić te zamjenik župana Josip Miletić.

– Novoobnovljeni šahovski dom Zrinjevac služit će šahistima za brojna druženja i natjecanja u čemu je najznačajniji upravo rad s mladima u školi šaha. I sam sam šahist, veseli me ova igra te mi je drago da se ovaj sport i u gradu Osijeku prepoznaje na najvišoj razini zahvaljujući gradonačelniku Radiću koji je potaknuo obnavljanje ovog prostora. Osječko-baranjska županija pomogla je nabavkom televizora i opreme, a uvjeren sam da ćemo zajedničkim radom učiniti puno toga da se naši najmlađi nastave baviti šahom i da se vrhunski rezultati vrate u Osijek koji je nekada bio prvak države – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić podsjetio je kako Osječki šahovski savez konačno nakon 20 godina ima svoj dom.

– Šah se organizirano igra u Osijeku od 1913. godine, a najsjajnije godine su bile početkom 90-ih kada smo imali i prvake države. Zadnjih 20 godina osječki šah nije imao svoj dom. Prebacivanjem Zajednice osječkog sporta u Dvoranu Gradski vrt oslobodili smo ovaj prostor i uložili u njega 9000 eura, kako zbog duge i uspješne tradicije, tako i zbog ljudi koji igraju šah, a najvažnije zbog mladih. Siguran sam da će se s uređenim domom ovaj sport popularizirati u Osijeku i da će ih biti još više. Osluškujemo potrebe šahista pa smo ove godine u proračunu osigurali čak sedam puta više sredstava za njihov rad u odnosu na prethodnu – zaključio je gradonačelnik Radić.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit