Općinsko vijeće Feričanci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na sjednici Općinskog vijeća u Feričancima, gotovo sve točke dnevnog reda prihvaćene su jednoglasno. Vijećnici su prihvatili izvješća o izvršenju javnih potreba u socijalnoj skrbi, kulturi i tehničkoj kulturi te sportu za prošlu godinu te, uz ostalo, izvješće o ostvarenim i utrošenim sredstvima od zakupa, zakupa za ribnjake, prodaje izravnom pogodbom i davanja na korištenje bez javnog poziva te državnog poljoprivrednog zemljišta. Na ovaj način ostvareno je i utrošeno 345 tisuća kuna za sanaciju poljskih putova, veterinarske usluge te rekonstrukciju nerazvrstane ceste broj 5 zvane Goveđa glava. Radovi na ovoj cesti su obustavljeni zbog nezadovoljstva nadzorne inženjerke kvalitetom radova. Općinski načelnik Marko Knežević rekao je kako sumnja da će radovi biti dovršeni u dogovorenom roku, do 23. travnja, te ako ne bude opravdanog razloga za produženje ugovora, on se neće produžiti, a Općina će svoje interese zaštititi pravnim putem. Tijekom Aktualnog sata, vijećnik Tomislav Gregurić pitao je u kojoj je fazi izgradnja i stavljanje u funkciju sustava odvodnje. Načelnik Knežević rekao je kako je nužan preduvjet za stavljanje u funkciju ovog sustava mehanički pročistač vode. U suradnji s Našičkim vodovodom uskoro će biti raspisana javna nabava. Prve ulice koje će biti spojene na sustav odvodnje su Ulica Dore Pejačević i Ferićeva ulica. Idući tjedan, dodao je Knežević, u Kolodvorskoj ulici kreće postavljanje novih cijevi.
Jednoglasno je prihvaćeno i izvješće direktora Komunalnog poduzeća “Rad” Đurđenovac Olivera Abičića, o novom načinu zbrinjavanja komunalnog otpada. Abičić je istaknuo da, za građane koju budu razvrstavali otpad, neće biti povećane cijene odvoza. Također jednoglasno i uz pohvale vijećnika, na sjednici je prihvaćeno izvješće o radu općinskog načelnika u drugom polugodištu prošle godine.

tekst i foto:Asja Godžirov-Kurilj

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit