Investicija od 10 milijuna kuna i nova radna mjesta u Upravi šuma Našice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Šumariji Našice održana konferencija za novinare povodom nabavke samohodnog iverača, jednog od dva takva stroja u Hrvatskoj. O ovoj su investiciji govorili voditelj Uprave šuma podružnice Našice Vlado Keglević, član uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš, gradonačelnik Našica Josip Miletić te načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović jer je prezentacija rada stroja održana upravo na području ove općine, u šumi u Klokočevcima. Kako je rekao Vlado Keglević, vrijednost investicije nabavke iverača i četiri kamiona koji će odvoziti drvnu masu do kupaca je oko 10 milijuna kuna, a bit će zaposleno i 12 osoba koje će rukovati strojem i kamionima. Igor Fazekaš naglasio je kako Hrvatske šume ulažu značajna financijska sredstva u nabavku nove opreme s ciljem boljeg i kvalitetnijeg upravljanja šumama. Tijekom 2018. godine u segment investicija uloženo je 370 milijuna kuna – rekao je Fazekaš. Gradonačelnik Miletić pohvalio je odličnu suradnju Grada i Hrvatskih šuma, te između ostalog podsjetio i na Festival Dani slavonske šume, ali i na brojne druge suradnje te zaposlenost koju imamo zahvaljujući Hrvatskim šumama. Hrvoje Topalović podsjetio je da je Općina Đurđenovac izgrađena na drvnoj industriji i šumarstvu te izrazio zadovoljstvo što se prezentacija održana na području Šumarije Đurđenovac. Direktor Sektora za šumarstvo Hrvatskih šuma Krešimir Žagar, govoreći o vrijednosti ovog stroja, naglasio je kako ih je u svijetu proizvedeno 50-ak, a od toga su dva u Hrvatskoj, jedan u Upravi šuma Nova Gradiška, i drugi od danas u Našicama. Hrvatske šume imaju ugovoren obveze s energanama u Hrvatskoj koje proizvode i električnu i toplinsku energiju. Raspisan je natječaj za 265 tisuća tona, a potencijal koje Hrvatske šume mogu proizvesti je između 500 tisuća i milijun tona godišnje – rekao je Žagar.

 

tekst i foto: Robert Rigo

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit