Općina Donja Motičina slavi svoj dan i blagdan Srca Isusovog

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je počeo program proslave Dana Općine Donja Motičina i blagdana Srca Isusovog koji će trajati sve do nedjelje. Proslava je počela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-obilježju hrvatskim braniteljima kod zgrade općine. Vijence su položila izaslanstva Hrvatskog sabora, Ministarstva hrvatskih branitelja, Općine Donja Motičina, Udruge vukovarskih veterana, DVD-a te ostalih udruga s područja Općine, u nazočnosti brojnih gostiju. Molitvu za sve poginule hrvatske branitelje i umrle od posljedica rata predvodio je fra Zvonko Lutrović.

U nastavku današnjeg programa održana je svečana sjednica na kojoj je dobrodošlicu svima zaželjela predsjednica Općinskog vijeća Ružica Mikičić. Čestitku svim stanovnicima povodom Dana Općine i blagdana Srca Isusovog uputio je načelnik Općine Željko Kovačević koji je u prigodnom govoru istaknuo najvažnije investicije te planove Općine za buduće razdoblje. Kao najvažniju aktualnu investiciju izdvojio je aglomeraciju, zatim zgradu Nogometnog kluba “Motičina”, najavio je obnovu asfalta i javne rasvjete u svim ulicama te kompletnu infrastrukturu zone kako bi se dalje razvijalo gospodarstvo. Načelnik je zahvalio svima koji rade za dobrobit Općine.

Izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića – saborski zastupnik Hrvoje Šimić pohvalio je Općinu Donja Motičina jer godinama vrijedno radi koristeći uspješno, prije svega, EU fondove. To se – rekao je – vidi po komunalnoj i prometnoj infrastrukturi, novim objektima, ali i vrijednim udrugama. -Općina Donja Motičina kao jedna mala općina može biti uzor brojnim drugim općinama što se i koliko može učiniti i s malim proračunom, ali uz veliko zalaganje i trud – poručio je zastupnik Hrvoje Šimić.

Brojne projekte napravljene u prethodnom razdoblju pohvalio je izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i osječko-baranjskog župana Ivana Anušića – zamjenik župana Josip Miletić. Istaknuo je kako je kvalitetno korištenje EU sredstava rezultiralo brojnim projektima u infrastrukturu, ali i ljude kroz npr. projekt “Zaželi”. -Županija je dosad puno toga napravila u području školstva i zdravstva u ovoj općini, a tako će i nastaviti. Vlada RH prepoznaje važnost svih općina i kvalitetan rad te stoga odobrava sredstva za projekte – istaknuo je zamjenik župana Josip Miletić.

U ime Grada Našica te susjednih općina Dan Općine Donja Motičina čestitao je gradonačelnik Krešimir Kašuba. Pohvalio je dobru suradnju te prijateljske, ali i partnerske odnose na projektima poput aglomeracije. -Težimo zajedništvo u našem kraju jer smo usmjereni jedni na druge – zaključio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Svečanoj sjednici i polaganju vijenca nazočili su i izaslanica ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda – Ružica Roso, saborski zastupnik Goran Ivanović, načelnici brojnih općina, predstavnici tvrtki s kojima Općina surađuje te udruga koje djeluju na području Općine Donja Motičina. Nošnjama i nastupom današnja događanja uljepšali su članovi HKD-a “Izvor”.


tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit