Okupila se prva generacija našičkih gimnazijalaca

Facebook
Twitter
Pinterest
Dvorac Marka Pejačevića preksinoć je nakrako ponovno bila našička Gimnazija. Naime, na proslavi 50. obljetnice, okupila se prva generacija našičkih gimnazijalaca, a s njima i njihovi profesori te razrednica Nevenka Belak. U prigodnom programu u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, za "zlatne" maturante svirali su zlatni tamburaši pod ravnanjem prof. Marine Kopri, uz nastup solista Barbare Bistrović i Deana Koprija. Postavljena je i izložba slika prerano preminulog pripadnika prve generacije gimnazijalca Ivana Gavranovića.

Knjigu "50. obljetnica prve generacije maturanata Gimnazije u Našicama" – predstavio je autorski dvojac Josip Patajac i Franjo Ranogajec te profesorice Marija Pepelko i Silvija Lučevnjak – ravnateljica Zavičajnoga muzeja Našice koji je i izdavač knjige tiskane u 350 primjeraka, u našičkoj tiskari Tisak. Istaknuli su da su na knjizi surađivali mnogi gimnazijalci, a u povijesnom dijelu knjige povjesničarka Renata Bošnjaković. Svima su zahvalili na suradnji te na brojnih donacijama fotografija koje su obogatile knjigu. Čestitke slavljenicima uputio je gradonačelnik Krešimir Žagar ističući kako su prva generacija našičkih maturanata i njihovi profesori, ne samo svome gradu i sugrađanima, već i cijeloj Hrvatskoj, uzor i na ponos, kao ugledni građani i vrsni stručnjaci u svom poslu te prije svega kao dragocjeni, dobri i pošteni ljudi.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit